billiga elavtal
billiga elavtal

Mary & Max

Animerad film om en osannolik vänskap mellan två brevvänner; Mary en ensam åttaårig flicka som bor i en förort till Melbourne, och Max; en fyrtiofyraårig överviktig man i New York.

Originaltitel Mary and Max
Regissör Adam Elliot
Manus Adam Elliot
Genre Drama, Komedi, Animerad, 2000-tal
Skådespelare Toni Collette (röst), Philip Seymour Hoffman (röst), Barry Humphries (röst), Eric Bana (röst), Bethany Whitmore (röst), Renée Geyer (röst), Ian 'Molly' Meldrum (röst)

Skapad 2019-12-16 av hildurojoar
I en makalöst fint berättad historia berättar Adam Elliot berättelsen om Mary och Max. Två ”outsiders” som finner varandra med en obeskrivlig slump och blir brevvänner som växlar sina daglig...   Läs mer »

ouimadame
2017-08-13
Ja, alltså - jag hade rätt så höga förväntningar på denna. Men nää, den får en trea för att det är ett sådant hantverk med stop motion. Men den är rätt så ful alltså. Jobbigt för hjärnan o synen att foka o hänga med i den bruna o svartvita sörjan. Ogillar också puttslusitgheten som hela tiden finns där med flit, o torretsandet med "fula ord". "Trion fr belleville" slår denna m hästlängder, om än rätt så lika.
andmoreagain
2017-03-14
Vi i femman-avslutningen var iaf bra.
wasteoftime
2016-06-25
Det här var en film jag har dragit ut på att se, då jag inte direkt kan påstå att jag blir speciellt intresserad av det visuella intrycket den ger(aldrig varit ett fan av A Nightmare Before Christmas heller för den delen...). Men så ikväll var det slutligen dags att faktiskt se av den här filmen, och jag blev positivt överraskad - inte för att jag inte trodde att den kunde vara bra för ovannämnda stil, men snarare för att den var så mycket mer intressant än vad jag hade kunnat föreställa mig. Vänskapen de bygger upp filmen igenom, och de små detaljerna som visar på att Mary växer och förstår saker och ting på ett annat sätt än vad hon gjorde som barn är fantastiskt t.ex. Det var däremot rätt svårt att faktiskt sätta betyg på den, men det får bli en trea, då den, i alla fall i den senare halvan känns klart bättre än en tvåa, även om jag kan känna att jag är lite väl generös som ger den en trea. Men det här är faktiskt en mycket bra film.
therion82
2016-04-30
Bra och välgjord, men spelar över lite för mycket på vissa plan (olycka mm)
Barneyk
2016-02-13
Så fin och så varm, fantastiskt berättad och smått underbar.
BSBully
2016-01-25
Rätt in på min topp 100 lista, slog ut Exorcisten. Rekommenderas!
F-M-J
2015-02-01
En positiv överraskning som lyckas blanda sorg och lycka på ett mycket imponerande sätt. Ibland skrattade jag högt och de smarta skämten och händelserna. Ibland satt jag med gråten i halsen. En tragikomisk film i toppen av sin genre. Antagligen årets bästa film år 2009.
2015-01-04
Detta är verkligen en film som sliter i mina åsikter åt båda hållen. Dels så kan en del av mig inte låta bli att fullständigt älska denna berättelse och karaktärerna i den. Det är så originell, välskriven, välregisserad, varm, hjärtskärande och tänkvärd Dels är den alldeles för mörk och deprimerande för att jag verkligen ska kunna njuta fullt ut av allt det positiva filmen erbjuder. 3+
karlmats
2014-11-23
En sån där självgod liten lillgammal film man bara blir irriterad av. Berättarrösten stör jag mig på filmen igenom och jag får ingen lust att försöka följa med någon av dessa två karaktärers livshistoria, dessutom är den väldigt ful att titta på också. Inser att jag är i minoritet här men tyckte det var ren skit, betyget blir lika brunt som färgpaletten som användes i filmen.
TheHorrorfan
2014-10-17