Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Mary Queen of Scots


Den skotska drottningen Maria Stuart återvänder till Skottland efter en kort tid som Frankrikes drottning efter att den franske kungen Frans II avlidit. Tillbaka i Skottland gör hon anspråk på den engelska tronen som hon enligt den katolska kyrkan är berättigad till, men som innehas av Elizabeth I.


Originaltitel Mary Queen of Scots
Regissör Josie Rourke
Manus Beau Willimon
Genre 2010-tal, Biografi, Drama
Skådespelare Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, James McArdle, Guy Pearce, David Tennant, Adrian Lester, Ismael Cruz Cordova, Brendan Coyle, Martin Compston, Ian Hart, Gemma Chan, Maria Dragus, Eileen O'Higgins, Liah O'Prey, Izuka Hoyle
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 111
Filmnummer 127999

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

HerrNenne
2020-06-27
Har sina stunder, men ofta är det bara en seg historielektion trots att den försöker piffa upp det. Stor humor när folk blir arga på grund av val i casting och framtoning när det gäller filmen. Stackars kränkta män. Ps. Margot Robbie är magnifik i varenda scen hon är med i.
viffslan
2020-05-17
Håller helt med StureStenhög, Ronan och Robbie är helt fantastiska! Ronans insats lyfter filmen enormt. Men rörig story minst sagt och dessutom så mörka bilder så man knappt ser vem som är vem.
StureStenhög
2019-05-24
Det är ett intressant historiskt skeende det här, så det är inte konstigt att populärkulturen återvänder till den titt som tätt, och det får den gärna fortsätta göra, men då ska man helst vara mer intresserad av historia än vad den här filmen är. Det här är tyvärr alldeles för mycket av 2010-talsprodukt. Rörigt berättad är den också, det blir många karaktärer att hålla reda på, och inte så mycket tid till att lära känna dem. Inte heller får man någon riktig känsla för tidens gång. Men det är en ambitiös produktion, och i Saoirse Ronan och Margot Robbie har man två av sin generations bästa skådespelare, så det finns åtminstone en del att uppskatta på ett hantverksmässigt plan
mammene
2019-05-21
Något rörig och då svårt att hålla reda på alla turer och människor. Men det visar en värld av maktkamp och intriger, där det verkar svårt att lita på någon. Ingen lätt tid att leva i. Är mycket imponerad av Saoirse Ronans skådespelarinsats. Jag gillar historiska filmer som väcker intresse och det gjorde den, det räcker till en svag trea.
Dutch
2019-02-21
Ganska så vedervärdig film
myslas
2019-02-19
"How cruel men are". På något sätt är den här filmen som utspelar sig för mer än 400 år sedan en bra bild av hur det är ännu idag. Män som är livrädda för kvinnor i maktposition konspirerar för att få bort dem fortast möjligt. Foto, musik och skådespelarinsatser är på mycket hög nivå. Det filmen faller lite på är ett ganska rörigt manus som försöker klämma in så mycket som möjligt på två timmar, även om det blir bättre under andra halvan. Bra film ändå.
abnormal
2019-02-18
Filmen är tämligen snygg, men skrapar bara på ytan av karaktärerna och konflikten. Den engagerar inte så mycket som den borde och porträtten av dessa historiska kvinnor är tveksamma.
qaz
2019-02-17
Så 10-20% av det brittiska och skotska hovet bestod av svarta män (och en asiatisk hovdam) på 1500-talet? Så homosexuellt män hade inga problem med toleransen för sin sexualitet på 1500-talet? Och historien måste vara felaktig när den hävdar att feminismen började på 1920-talet. Enligt denna filmen så var den redan helt utblommad. En sak är sig lik dock - alla män porträtteras som svin, men om det inte framgick tydligt nog, så återfinns det också i dialogen. Det känns som om regissören har velat kryssa i varje PK-checkbox. Ett sånt skämt och en sån grym besvikelse på en historisk händelse. väl värd att berätta.
Bomkia
2019-02-16
Engagerande kostymdrama med en lysande Ronan. 4-
ledsenpirat
2019-02-13
Nej, detta var långtråkigt. Huvudrollsinnehaverskorna gör bra ifrån sig, men hela produktionen har ett stråk av lågbudget och kringresande teatersällskap. Det bidrar inte till realismen att filmen har en tydlig politisk agenda som blir tröttsam. Står sig slätt mot filmerna med Cate Blanchett i huvudrollen.