Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Maskerad agent


Eric Erickson är en svensk medborgare under andra världskriget och som under utpressning förmås att utnyttja sin neutrala ställning till att spionera på Tyskland för britternas räkning. Som täckmantel tvingas han utge sig för att vara nazistsympatisör.


Originaltitel The Counterfeit Traitor
Regissör George Seaton
Manus Charles Grenzbach, Alexander Klein, George Seaton
Genre 60-tal, Thriller
Skådespelare William Holden, Lilli Palmer, Hugh Griffith, Carl Raddatz, Ernst Schröder, Charles Régnier, Ingrid van Bergen, Helo Gutschwager, Wolfgang Preiss, Werner Peters, Erica Beer, Stefan Schnabel, Klaus Kinski, Jochen Blume, Erik Schumann
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 19
Filmnummer 23932

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


andmoreagain
2020-08-04
För lång, delvis lite seg och kanske inte så realistisk men jag tyckte ändå den kunde få en tråk-trea pga av ”fina miljöer”… ;) Svenska skådespelare som inte nämns i ovanstående rollista är Ulf Palme och Eva Dahlbeck men dessa har verkligen inga stora roller. Klaus Kinski spelar dödssjuk jude i filmens spännande avslutning.
Philips
2010-09-24
Seg och lång. Mycket fina miljöer, dock.
PeterBeer
2010-04-05
Lite kluven jag, håller med Czechflash. Och det är är en film som kanske skulle må bättre av att vara svartvit. Borde vara kändare!
Czechflash
2009-05-13
Hmm, ligger mellan en stark trea och svag fyra. Gillar framförallt de dramatiska scenerna mellan Holden och Palmer, några riktigt gripande. Men kanske är det lite för lite spioneri och spänning i en sån här film. Klart intressant historia som alltså är verklighetsbaserad.
#54
2008-08-18
Oväntat välgjord. Förvånande att denna film är så okänd i Sverige.