Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Måste gitt


Metin bor i en förort. Där gäller de oskrivna lagarna och här har de egna domstolarna alltid sista ordet. En plats där ungdomarna är lika rastlösa som bortglömda. Metins största problem är att han älskar att skriva. Han skriver om allt han ser, hör och gör. Så när han en dag upptäcker att hans dagbok är borta slår paniken till. Han vet att om polisen hittar den så kommer halva Jordbro att åka fast. Skulle den dyka upp hos maffian, ja, då är han död.


Originaltitel Måste gitt
Alternativ titel A Hustlers Diary
Regissör Ivica Zubak
Manus Ivica Zubak, Can Demirtas
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Can Demirtas, Jörgen Thorsson, Selma Caglar, Lena Endre, Toni-Prince Tvrtkovic, David Nzinga, Keywan Ali Karem, Madeleine Martin (II), Mahmut Suvakci, Christer Engström, Arvin Kananian, Yesim Tungert, Shebly Niavarani, Manuel Dubra, Saeid Sharifian
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 343
Filmnummer 123348

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Zebulonm
2020-12-16
Rätt okej.
Raimo_1985
2019-04-16
Verkligen en bra ny svensk film. Jag blir så glad varje gång jag ser en ny svensk film där de inte mumlar så man inte hör vad de säger, är filmad med något glåmigt filter och som inte ger en några mer känslor än deppighet. Den här har en intressant historia, den är rolig, har bra skådespelare, folk man inte ser i alla filmer hela tiden och framförallt bra ljud.
Roswall
2019-01-21
Blandar och ger cringe-ögonblick med roliga takes och sköna scener. Det är närmare 4:an än 2:an.
karlmats
2018-12-28
En svensk komedi som på ytan vågar vara annorlunda, förortslivet ska illustreras men jag känner aldrig riktigt att man kommer nära inpå detta liv. Nu är det ju förvisso en komedi så det kanske aldrig riktigt var meningen men tar man inte mer risker än så här så blir det också lite slätstruket. De klyschiga kulturtomtarna från Södermalm är alldeles för överdrivna och Metin i huvudrollen är ju när allt kommer till kritan en ganska osympatisk jävel som det är svårt att sympatisera med. Förutom Can i huvudrollensom ändå gör det bra känns hans gangsterpolare som amatörskådisar också. Kanske ger det en äkthetskänsla, kanske ger det känslan av att det här är en högstadieproduktion som bygger på gangsterlivet genom flashback-glasögon, det är upp till betraktaren antar jag. Det duger att titta på för stunden och den får en stabil 2a.
KyLLo
2018-12-25
Sånt här har jag sett förut. Amatörmanus, dåliga skådisar, bedrövligt ljud och billig produktion överhuvudtaget. Påfrestande.
arruba
2018-02-08
Det här behövde svenskfilm. Annorlunda, roligt och kreativt. Jag njöt verkligen hela tiden.
PeterTheW
2018-01-15
Jävla bra!
setterwall
2017-11-12
Can Demirtas gör det bra men särskilt originellt är det inte.
mammene
2017-09-23
Kulturkrock så det smäller om det, olika världar möts och värderingar. Det hela börjar med buller och bång och en närgången skakig kamera som störde mig, men efter ett tag tänkte jag inte på det. Allt balanserar på en löjes gräns, men man håller sig så perfekt på gränsen till att förlöjliga, trots att det trivs rätt friskt med förortsfolket, men lika mycket med kultureliten. En skön film med ett stråk av allvar.
Portugallien
2017-08-11
3+
Visa äldre kommentarer »