Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Master and Commander - Bortom världens ände


Äventyrsdrama baserat på Patrick O’Brians romaner med Russell Crowe i huvudrollen som “Lucky” Jack Aubrey. Jack leder sin besättning på H. M. S. Surprise i en kamp mot en tyngre beväpnad och skoningslös fiende och jakten tar skeppet till andra sidan av världen.


Originaltitel Master and Commander: The Far Side of the World
Regissör Peter Weir
Manus Peter Weir, John Collee
Genre Äventyr, Krig, 2000-tal
Skådespelare Russell Crowe, Paul Bettany, James D'Arcy, Edward Woodall, Chris Larkin, Max Pirkis, Jack Randall, Max Benitz, Lee Ingleby, Richard Pates, Robert Pugh, Richard McCabe, Ian Mercer, Tony Dolan, David Threlfall, Billy Boyd, Bryan Dick, Joseph Morgan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9413
Filmnummer 15471

Recensioner

Skapad 2019-12-07 av Rollywood
Den här historien tar oss tillbaka till Napoleons tid och de fruktansvärda strider som pågick till havs mellan fransmän och engelsmän. Vi får följa Kapten Jack Aubrey (Russel Crowe) och hans be...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av enjoy
Filmen börjar mystiskt, ombord på fartyget HMS Surprise. Och jag försöker, som vanligt, inte ha några förhoppningar alls. Även om det handlar om en intressant tid, början av 1800-talet när Na...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av niklasmatsson
Alltså, jag vet att det verkligen inte är vare sig relevant eller rättvist, men att inte jämföra Peter Weirs sjöfararepos ”Master and Commander: The Far Side of the World” med Jerry Bruckheime...   Läs mer »

Kommentarer


fisk0
2018-06-04
Kan hålla med om att stridsscenerna var lite för röriga. En del karaktärer dog även utan att vi fått någon riktigt introduktion till dem, det funkar ju visserligen i många sammanhang, men här verkade filmen förvänta sig att vi faktiskt lärt känna dem. På det stora hela gillade jag den ändå en hel del. Till skillnad från andra kommentarer här tyckte jag inte att tempot var för lågt. Lutar åt en 4:a eller en mycket stark 3:a.
Rai
2018-03-11
Jag gillar den här filmen!!!
Roswall
2017-10-31
Om inte stridsscenerna hade varit så stökiga hade det blivit en trea.
emilstjernholm
2017-08-09
Underskattad film. Russell Crowe gör en stark insats. Långa stunder lågmäld och lever på stämningen men samtidigt flera storslagna slagscener.

2016-09-29
Langt ifra perfekt men meget vellagd og bra stemning holder til -4.
cannibalrice
2016-03-27
Mums, stora skepp och blått hav.
siggelund
2016-02-09
Inget som sticker ut som överbra, men ändå svår att sluta titta på.
Merwinna
2016-01-14
Mycket bra film, som jag har sett flera gånger utan att tröttna. Både drama, äventyr, krig, spänning, psykologi, ledarskap och vetenskap. Tidsandan är utmärkt fångad, liksom sjölivet. Älskar gamla segelfartyg och filmer som handlar om dem! Filmen är även allmänbildande, det är bra - de bästa filmerna är de där man lär sig något också, om den riktiga världen, tycker jag. Att Russell Crowe fortfarande var mycket snygg och sexig där gör inte filmen sämre, om man säger så! :-)
Dutch
2015-07-27
Här händer det grejer omgående och så fortsätter det. Fantastiska karaktärer, superbt foto och musik och fantastiska krigsscener. Fy fan och vara med på ett fartyg på den tiden!
HansMoleman
2015-07-11
Svag trea.
Visa äldre kommentarer »