Masters of Horror - John Carpenter's Cigarette Burns
Åttonde delen av skräckserien Masters of Horror. Kirby får i uppdrag att söka rätt på den ökända undergroundfilmen Le fin absolue du Monde. Vartefter han kommer närmare i sitt sökande börjar filmen påverka hans verklighetsuppfattning och det visar sig att det knappast rör sig om någon "vanlig" film.

Originaltitel | Masters of Horror - John Carpenter's Cigarette Burns |
Regissör | John Carpenter |
Manus | Drew McWeeny, Scott Swan |
Genre | Thriller, Skräck, 2000-tal |
Skådespelare | Christopher Britton, Colin Foo, Gary Hetherington, Udo Kier, Taras Kostyuk, Christopher Redman, Norman Reedus, Zara Taylor, Gwynyth Walsh |
Som de flesta regissörer--även de bra--så har Carpenter inte hängt med i utvecklingen efter sin storhetstid. Norman Reedus är inte speciellt bra här; ingenting är speciellt bra här; faktiskt är det lite cringe.
Nje, som Ninth Gate fast mycket sämre och mindre välgjort. Gillade dock egentligen hela tanken om filmen, men det blir inte särskilt bra och många situationer där Carpenter väljer en enkel och dum väg för att föra filmen framåt. (5+/15)
Önskar att Carpenter kunde göra mer sånt här nuförtiden istället för skräpet han kallar långfilmer producerade på 00-talet. Klart den bästa delen hittills, och gissningsvis över huvud taget i Masters of Horror med en spännande och läskig historia med ett soundtrack i klar Carpenterstil komponerat av hans son. Bland de mörkare och mer psykologiskt skrämmande avsnitten i serien.
Storyn är bra, men resten håller tyvärr inte alls samma kvalite, Jakten efter filmen är ju bara för easy gjord, dock får man väl ta det då dem har begränsad tid på filmen. Skådespeleriet kändest lite svagt vid vissa punkter. En del skräck-scener som känns bra, men som hade kunnat göras bättre om Carpenter hade lagt till mer musik, Man fick ändå en Carpenter känsla över intro-låten, så man förstår att John har haft god inflyttande på Cody. Slutet är grymt men förstod den inte till 100 % men har min Teori runt det. John C får gärna göra en Extended version av denna med förbättringar, då kan man säkert få återigen ett mästerverk nu, faller filmen då man kör igenom allt så snabbt. Men helt klart en godkänd och underhållerande film ändå i slutändan.
Alla scener är och har nästintill samma upplägg. Filmtemat är gött, önskar att en Le fin absolue du Monde finns därute.
Klart bästa delen hittills. Kul med filmtemat, Carpenter regisserar felfritt och berättelsen intresserar hela vägen. Ängeln är rätt fantastisk.
En skön berättelse, som doftar lite Polanskis Ninth Gate och Carpenters egen In the mouth of madness. En del minnesvärda scener. Tyvärr sänks betyget av bitvis skandalöst uselt skådespeleri. Dock är ju Udo Kier skön i sin roll.
Carpenters sedan länge fallande stjärna syns knappast här. Mer än lovligt bizarr berättelse bjuds det på och en stundtals även ganska otäck sådan. Den bjuder inte på alla svar man vill ha, men det kanske var lika bra så. Kamma dig carpenter och gör mer i den här klassen.
En välgjord skräckis, även om killen i huvudrollen är lite tråkig. Udo Kier är bra och filmen är bitvis riktigt läskig.
Bra, spännande, stämningsfull, intressant och underhållande film i äkta Carpenter-anda. Filmens story är både intressant och kul, och filmen är definitivt spännande och intressant från start till mål, filmen hade även skön musik som påminde mig om Carpenters Halloween. Denna hade även självklart passat i långfilms format men den fungerade fint såhär också, och helt klart den bästa MoH-delen jag har sett hittills. John Carpenter vet verkligen hur man skapar spänning och en mörk stämning och samt en bra skräckfilm men tyvärr så är det många år sen han gjorde något bra, men jag håller självklart med om att detta är det bästa han har gjort på flera år. Jag tyckte dessutom om slutet. Stark trea!