Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Matchstick Men


Roy är en smart bedragare som dock har massor av olika fobier. Äntligen har han tagit sig samman för att tillsammans med sin kumpan Frank begå deras livs bluff. Massor av pengar ligger i potten och ingenting får gå snett. Då dyker Roys tonårsdotter upp – som han inte ens visste att han hade...


Originaltitel Matchstick Men
Regissör Ridley Scott
Manus Ted Griffin, Nicholas Griffin
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Nicolas Cage, Sam Rockwell, Bruce McGill, Alison Lohman, Bruce Altman, Beth Grant, Stoney Westmoreland, Sheila Kelley, Tim Kelleher, Nigel Gibbs, Jenny O'Hara, Steve Eastin, Fran Kranz
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5746
Filmnummer 14590

Recensioner

Skapad 2019-12-12 av paycheck
Roy är en skicklig bedragare och ska tillsammans med sin kompanjon Frank göra en stor kupp, förmodligen deras största någonsin. Roy har fobier och tics som stör honom. Plötsligt dyker Roys dott...   Läs mer »

Skapad 2019-12-12 av Loomis
Ridley Scott, en av dom största regissörerna från det stora filmlandet i väst (som lustigt nog kommer ifrån Storbritannien) kommer här med sitt senaste alster. Efter bl.a. ”Gladiator” och sena...   Läs mer »

Kommentarer


Stygga-Vargen
2017-08-01
Den här var ju bra.
emilstjernholm
2016-04-16
Ganska underhållande om en inte helt slipad bedragare. Blåsningar gör sig bra på film, så enkelt är det.
Engravadlax
2015-01-19
Lite ljummet för min del. Cage brukar funka bra i excentriska roller, men här överspelar han. Dock så är resten av castingen bra, särskilt Alison Lohman. Inte en dålig film.
therion82
2015-01-06
Trevlig film
Ghostface
2014-12-16
Orkar man med Nicolas Cage i två timmar är detta en charmig film som är superbt regisserad av Ridley Scott trots att detta inte är hans forum när det gäller filmskapande.
Krille80
2014-11-13
Efter en lite seg inledning sprakar fyrverkeriet igång. Ridley Scotts regi är fläckfritt och sanslöst imponerande in i minsta detalj. Jag är beredd att förlåta Nicholas Cage för allt efter denna prestation och Alison Lohman knockade mig medvetslös. En av de filmerna där slutet mer eller mindre är omöjligt att förutsäga. 4+.
AlbinWesley
2014-05-30
Inget fan av slutet, men i övrigt elegant regisserat av Scott, lysande spelat av Cage och en intrig som håller en på tårna hela vägen. Fyran är nära.
Bumbi78
2014-04-23
Ville man göra en kuppfilm eller bara en dramathriller över misslyckade människor? Inte alls så illa som det låter, men med Scott i regissörsstolen borde det blivit mycket bättre. Cage är så neurotisk som han kan vara och här passar han bra i rollen.
dafreakish
2014-03-24
Smart manus i en film med världens ojämnaste skådespelare Cage, som den här gången gör ett bra jobb som den neurotiske Roy. Scott visar att han även kan hantera det nedtonade formatet och regisserar snyggt en enkel historia med den snyggaste twisten jag sett på länge. Glad överraskning.
Korben_Dallas
2013-12-28
Fattade inte va den handlade om, va den gick ut på eller varför den slutade som den gjorde. Men cage var skön som tvångspåverkad svindlare och far å dotter relationen höll sig fin utan att bli övergullig.
Visa äldre kommentarer »