Matchstick Men
Roy är en smart bedragare som dock har massor av olika fobier. Äntligen har han tagit sig samman för att tillsammans med sin kumpan Frank begå deras livs bluff. Massor av pengar ligger i potten och ingenting får gå snett. Då dyker Roys tonårsdotter upp – som han inte ens visste att han hade...

Originaltitel | Matchstick Men |
Regissör | Ridley Scott |
Manus | Ted Griffin, Nicholas Griffin |
Genre | Drama, Komedi, Kriminalare, Thriller, 2000-tal |
Skådespelare | Nicolas Cage, Sam Rockwell, Bruce McGill, Alison Lohman, Bruce Altman, Beth Grant, Stoney Westmoreland, Sheila Kelley, Tim Kelleher, Nigel Gibbs, Jenny O'Hara, Steve Eastin, Fran Kranz |
Roy är en skicklig bedragare och ska tillsammans med sin kompanjon Frank göra en stor kupp, förmodligen deras största någonsin. Roy har fobier och tics som stör honom. Plötsligt dyker Roys dott... Läs mer »
Ridley Scott, en av dom största regissörerna från det stora filmlandet i väst (som lustigt nog kommer ifrån Storbritannien) kommer här med sitt senaste alster. Efter bl.a. Gladiator och sena... Läs mer »
Stabil skapelse som roar och engagerar. Twisten på slutet känns forcerad och lämnar en lätt känsla av besvikelse, men jag har ganska kul på vägen dit.
Av alla förutsägbara filmer i världen är det här den mest förutsägbara. När man listat ut den självklara twisten är resten bara en plågsam transportsträcka där man studerar mekaniken i vad som händer. Extremt svag trea.
Helt godkänd underhållning, filmen tar sig en fin twist i slutet. Hade hellre sett en mindre sådan, nu kändes det hela en aning överdrivet. Blir en stark trea.
Den här var ju bra.
Ganska underhållande om en inte helt slipad bedragare. Blåsningar gör sig bra på film, så enkelt är det.
Lite ljummet för min del. Cage brukar funka bra i excentriska roller, men här överspelar han. Dock så är resten av castingen bra, särskilt Alison Lohman. Inte en dålig film.
Trevlig film
Orkar man med Nicolas Cage i två timmar är detta en charmig film som är superbt regisserad av Ridley Scott trots att detta inte är hans forum när det gäller filmskapande.
Efter en lite seg inledning sprakar fyrverkeriet igång. Ridley Scotts regi är fläckfritt och sanslöst imponerande in i minsta detalj. Jag är beredd att förlåta Nicholas Cage för allt efter denna prestation och Alison Lohman knockade mig medvetslös. En av de filmerna där slutet mer eller mindre är omöjligt att förutsäga. 4+.
Inget fan av slutet, men i övrigt elegant regisserat av Scott, lysande spelat av Cage och en intrig som håller en på tårna hela vägen. Fyran är nära.