Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Matrix


Det är något som inte stämmer i Neos liv, något är konstigt och han söker svaret på en fråga han inte känner till. En dag börjar bitarna falla på plats och han ställs inför valet att se sanningen och aldrig mer kunna återvända till lögnen...


Originaltitel The Matrix
Regissör Lilly Wachowski, Lana Wachowski
Manus Lilly Wachowski, Lana Wachowski
Genre Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Gloria Foster, Joe Pantoliano, Marcus Chong, Julian Arahanga, Matt Doran, Belinda McClory, Anthony Ray Parker, Paul Goddard, David Aston, Marc Aden Gray, Robert Taylor (II)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 46782
Filmnummer 143

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av johanna.
-”MATRIX finns överallt…Det är den värld som dragits ner över dina ögon för att dölja sanningen” Matrix är en genomtänkt politisk och filosofisk science fictionaction som ger antydningar...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av velodrom
The Matrix från 1999 var något av en revolution inom film. Otaliga var de filmer som härmade, antingen parodiskt eller på allvar, filmen. När tvåan kom i maj det här året var den en orgie i sp...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av ausa
Vad är egentligen verklighet och vad är dröm och fantasi? Svaret ska man kunna finna i The Matrix. The Matrix är en datoriserad drömvärld konstruerad för att hålla oss i schack, för att kunn...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av neo_neo
Låt mig bara börja med att säga att första gången jag såg filmen tyckte jag inte om den. Jag antar att man måste uppnått en viss ålder för att förstå filmen. Andra gången fastnade jag, f...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av billybob
Tar han den röda tabletten får han veta sanningen om Matrix och den värld han tror sig leva i. Tar han den blå tabletten glömmer han vad han vet och fortsätter leva sitt liv i total ovisshet. A...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av Priceguy
Människor som i dag ser Stjärnornas Krig för första gången har svårt att förstå vad all uppståndelsen egentligen handlar om, och på samma sätt är det - men här har utvecklingen gått myck...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av Rollywood
Thomas Anderson (Keanu Reeves) lever två liv. Om dagarna är han den traditionelle kontorsråttan på ett av världens framgångsrikaste företag inom databranschen. Men om nätterna går han under a...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av TheRest
Thomas Anderson (Keanu Reeves) är en datorhacker som kallar sig själv Neo som under en längre tid jagat en man kallad Morpheus (Laurence Fishburne). Morpheus anses vara en mycket farlig man och en ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av Shahin
Du tar tre delar William Gibson-inspirerad cyberpunk, blandar med två delar zenbuddism och en del Hongkong-rulle. Smaksätt sedan med häftiga actionscener, ett grönt filmfilter, cool filmmusik och ...   Läs mer »

Kommentarer


mammene
2020-10-06
Gjort en omtitt och får nog till slut acceptera att det inte riktigt är något för mig. Kan förstå (tror jag)vad man vill säga, men ett mycket krångligt sätt att göra det på och många actionscener som gjorde att jag till slut inte brydde mig, man kanske mer ska se det som ett konstverk, då kan det vara nära trean, men jag stannar där jag är.
svältaren
2020-09-12
Så utomordentligt fånigt.
dudson
2020-02-13
Den Största action filmen på 90/talet förutom T2 då. Men detta är ett klent "mästerverk" i jämförelse. Visst såklart är denna smått kultig. Men bra, Noot" Känns mera religös än en rak action film. Men man kan läsa under raderna att det finns en djup stat/- i staten ändock" 2+
hsimpson
2020-01-18
Omtitt. Och denna gång (gissningsvis femte gången jag såg den) kände jag att det var dags att sänka betyget ett snäpp. Den tar sig själv på lite för stort allvar och är lite för inbillat djup. Scener som var stilbildande och mästerliga för drygt 20 år sedan ter sig inte lika imponerande idag. Men visst var detta en häftig film från bröderna Wachowski. Och den är fortfarande mycket sevärd.
hsimpson
2020-01-18
Omtitt. Och denna gång (gissningsvis femte gången jag såg den) kände jag att det var dags att sänka betyget ett snäpp. Den tar sig själv på lite för stort allvar och är lite för inbillat djup. Scener som var stilbildande och mästerliga för drygt 20 år sedan ter sig inte lika imponerande idag. Men visst var detta en häftig film från bröderna Wachowski. Och den är fortfarande mycket sevärd.
Dele
2018-05-08
Välgjort och stundtals spännande men på sätt och vis blir liksom filmen med sin effektsökande yta och beprövade konstruerade berättande själv en sorts Matrix inom film. En glassig uppvisning och adrenalinkick mer än givande och tänkvärd.
Rai
2017-11-28
Den här filmen är riktigt bra jämfört med de två andra filmerna..
Sunken25
2016-12-21
Unik film som ena året är en 5:a och andra året en 4:a, det jag vet är att den är grym. Synd att de inte kunde hålla nivån på de andra men som enskild film är Matrix fantastisk.
RustyFilm
2016-12-10
Det här var en dunkel handling med hur mycket fantasi som helst. Det hela ligger på gränsen till tönt-nivå. Tummen ner för manuset. Men actionscenerna är många och häftiga
Stygga-Vargen
2016-10-24
Klassiker och mästerverk! En av 90-talets bästa filmer, alla kategorier!
Visa äldre kommentarer »