Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Matrix Reloaded


Neo och hans gäng fortsätter sin kamp för att befria mänskligheten. Den hemliga rebellstaden Zion står inför ett allvarligt hot samtidigt som Neo fortsätter sin inre kamp mot sitt eget öde, och är han verkligen så stark som profetiorna förutspår?


Originaltitel The Matrix Reloaded
Alternativ titel Matrix 2
Regissör Lilly Wachowski, Lana Wachowski
Manus Lilly Wachowski, Lana Wachowski
Genre Action, Thriller, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Monica Bellucci, Jada Pinkett Smith, Lambert Wilson, Anthony Zerbe, Harry Lennix, Steve Bastoni, Nona Gaye, Matt McColm, Daniel Bernhardt, Gloria Foster, Harold Perrineau, Collin Chou
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 25616
Filmnummer 10157

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av Sillion
Även om Matrix Reloaded har sin brister så måste man ge den 5 i betyg. Detta därför att den piskar skiten ur alla andra filmer. Det är flera aspekter som tillsammans gör detta till ännu ett m...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av velodrom
När The Matrix kom ut -99 var den en grymt bra film på grund av två orsaker: 1) Den lyckades förmedla en väl genomtänkt filosofisk tanke. 2) Den filosofiska tanken blev en ursäkt för hisnande ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av Solers
Matrix Reloaded är en uppföljare till \"The Matrix\" som släpptes 1999. I Matrix är världen som vi alla ser egentligen en enda stor datorsimulering. Maskinerna tog en gång över och söver nu m...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av Rollywood
Det har nu gått sex månader sedan Neo (Keanu Reeves) befriades från maskinernas fångenskap i The Matrix. De senaste månaderna har varit mycket framgångsrika och man har räddat ett stort antal p...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av weng-weng
I den här uppföljaren till en av de mest uppmärksammade, framgångsrika och banbrytande science fiction filmerna på senare tid fortsätter kriget mellan människa och maskin. Staden Zion hotas av ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-27 av XenoMorph
Första Matrix filmen blev konstigt nog en succé och många ser den som ett mästerverk. Jag tycker den är bra första gången man ser den, men blir sedan sämre och sämre. Alltså är det inget m...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av TimBurton
I fyra år har vi väntat. The Matrix trollband oss 1999 och hyllades likväl för sin intelligenta och minst sagt skrämmande framtidsbild, som de häpnadsväckande och revolutionerande specialeffekt...   Läs mer »

Skapad 2019-11-15 av connya
Matrix skapade Något. Exakt vad det var har det försökts spekulera i ett bra kring nu men det som Matrix lämnade efter sig känns som ytterligare en sådan där sak där alla saker kring själva f...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av billybob
Neo uppskattar att han har ungefär 72 timmar på sig att förstöra de 250.000 destruktiva sonder han vet är utskickade. Under tiden måste han också bestämma sig för hur han ska rädda Trinity f...   Läs mer »

Skapad 2019-11-12 av Priceguy
Neo (Keanu Reeves) och de andra rebellerna mot maskinernas styre har tillbringat månader med att i rask takt \"befria\" människor ur Matrix. Neo har accepterat att han är The One, den som ska göra...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2020-02-17
Extremt mera action-fylld samt mera flashig än mot den första filmen. Men ack lika så way.. out.. there.. 2+
Dele
2018-06-02
Lite för mycket flashig kosmetika kontra handling för min smak men jag kan inte förneka underhållningsvärdet och hantverket.
Rai
2017-11-28
Funkar, men inte lika bra som 1:an för all mystik finns inte i denna film..
Stygga-Vargen
2016-10-24
Nästan lika bra som ettan! Svag 5:a.

2016-08-20
Denne holder bra tempo.
SweFilmOnly
2016-07-13
Det enda som kan vara något att ha är väl special effects men i övrigt är detta mest surrealism på hög nivå och brist på fantasi i inspelningen (till skillnad mot TRON). Många som har förlorat verklighetsuppfattningen som jag har sett på diverse forum tycks inbilla sig att de är i filmen vilket jag anser att det är ett tecken på att filmen är olämplig för personer med dålig verklighetsuppfattning eller med ett traumatiskt förflutet.
cannibalrice
2016-03-05
Gäsp, snacka om sömnpiller.
Dicken96
2015-09-12
Besvikelse jämfört med ettan, men fortfarande underhållande. Därav den svaga trean.
AlbinWesley
2015-08-14
Med relativt låga förväntningar måste jag säga att den var förbannat bra alltså. Suveräna långa actionsekvenser - annars vanligtvis mitt hatelement i filmer, supersnyggt filmad, intressant intrig berikad med mängder av symbolik och filosofisk tematik. Sen faller det väl en smula på att det ändå inte riktigt klaffar, allting. Det känns liksom inte sådär fulländat, helt enkelt. Några för många halvtaskiga oneliners och för mycket för fula solglasögon kanske också ställde till det. Men det är en mycket stark trea, tills vidare!
Hypostas
2015-08-08
Sänkning till en tvåa efter att ha sett om filmen för första gången sedan jag såg den på bio i samband med den svenska biopremiären. Filmen var förmodligen mitt livs största biobesvikelse men tyvärr så är filmen faktiskt ännu sämre än jag minns den och ettan är inte långt borta. Kanske inte en kalkonrulle men fruktansvärt meningslös actionsmörja med en massa "tuffa" poser och repliker.
Visa äldre kommentarer »