Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Matrix Revolutions


Den sista och avslutande delen i Matrix-trilogin. Maskinerna kommer allt närmare Zion och den avgörande striden med människorna. Allt hopp sätts till Neo som även har Mr Smith att tänka på.


Originaltitel The Matrix Revolutions
Regissör Lilly Wachowski, Lana Wachowski
Manus Lilly Wachowski, Lana Wachowski
Genre Action, Thriller, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Jada Pinkett Smith, Mary Alice, Harry Lennix, Harold Perrineau, Lambert Wilson, Monica Bellucci, Nona Gaye, Essie Davis, Ian Bliss, Collin Chou, Bruce Spence, Anthony Zerbe, Helmut Bakaitis
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 21554
Filmnummer 16267

Recensioner

Skapad 2019-12-06 av Dundar
I denna sista kapitlet I Matrix-trilogin närmar kriget mot sitt slut. Neo, som hade blivit den utvalde har båda maskinerna som närmar sig Zion och Mr. Smith som förökar sig. Det kanske inte blir ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Rollywood
Detta är den andra och avslutande delen i uppföljarduon till filmen The Matrix (1999). Man kan också utrycka det som sättet att göra den avslutande delen i en trilogi. Men de två uppföljarna h...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Priceguy
Så kommer då den sista filmen i Matrixtrilogien, den som ska lösa alla knutar, följa alla trådar till slutet, radera ut alla mysterier och besvara alla frågor. Vad pratade egentligen den där vi...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av MfAP
Neo har upptäckt att han har konstiga förmågor även i den verkliga världen, Zion håller på att invaderas av ondsinta maskiner och Smith har drabbats av storhetsvansinne. I \"Matrix Revolutions\...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2022-01-19
När jag såg om trilogin för 9 år sedan tyckte jag att Reloaded och Revolutions var ungefär lika bra. När jag ser dem nu måste jag nog medge att avslutningen är ett litet steg ner. Det är fortfarande ett visuellt och tekniskt mästerverk, men handling och dialog saknar det där lilla extra som man ändå förväntar sig av en film i den här serien. Det byggdes upp mer saker än man klarade av att leverera på och även om jag blir underhållen större delen av tiden så blir jag inte direkt wowad. En stark 2a ska den ha, men jag blir tvungen att sänka den ett snäpp, nu hoppas jag den nya filmen laddar om och levererar något kreativt som ger den ett existensberättigande (2012-09-25).
vonadel
2022-01-18
Ett steg i rätt riktning från tvåan, om än inte lika bra som ettan. Känner mig generös och ger 7/10.
Andreas_
2021-09-26
Helt okej avslutning på Matrix trilogin, sämsta filmen av alla tre men helt okej avslutning, mycket robotar och mycket krig och mycket mindre av att koppla upp sig och gå in i själva The Matrix, det fungerar såklart men en besvikelse när man sett två betydligt bättre filmer innan, samma skådisar med även här och alla är bra, Keanu är perfekt i huvudrollen som Neo och Carrie-Ann Moss och Laurence Fishburne är även dom fortsatt bra, Hugo Weaving är även han tillbaka som Agent Smith och gör det riktigt bra, manuset däremot är lite mindre bra, inte samma spänning längre när det blir mer Terminator än det som gjorde Matrix så bra, önskar att det inte borde ha blivit en trilogi utan att det hade stannat vid första filmen men nu blev det en trilogi, tvåan lite sämre och trean betydligt sämre men helt okej, betyget för sista Matrix filmen i trilogin blir en stabil 3:a
Dele
2018-06-08
Här blir det lite för mycket. För mycket slagsmål, för mycket klichéer och för mycket hjältedåd. Slutet är också otillfredsställande.
Rai
2017-11-28
Här har filmerna reda passerat sin storhets tid, tyvärr...
Rele
2017-05-14
En dålig film. Jag ger en väldigt svag tvåa.
Stygga-Vargen
2016-10-24
Totalt och fullständigt värdelös! Ett ovärdigt slut på trilogin!

2016-08-20
Uoversiktligheten trekker ned. +3.
Dicken96
2016-07-18
Besviken
SweFilmOnly
2016-07-13
Det enda som kan vara något att ha är väl special effects men i övrigt är detta mest surrealism på hög nivå och brist på fantasi i inspelningen (till skillnad mot TRON). Många som har förlorat verklighetsuppfattningen som jag har sett på diverse forum tycks inbilla sig att de är i filmen vilket jag anser att det är ett tecken på att filmen är olämplig för personer med dålig verklighetsuppfattning eller med ett traumatiskt förflutet.
Visa äldre kommentarer »