Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Mechanical Love


Vad skiljer en människas kärlek från kärlek skapad av en maskin? Kan du älska en robot som är programmerad för att älska dig villkorslöst? Den japanske huvudpersonen och professorn Hiroshi Ishiguros strävan efter att utveckla robotar till mänskliga varelser, har fått honom att skapa dubbelgångare till sig själv, sin fru och deras dotter. Filmen låter oss också följa robotsälen Paro som fungerar som sällskap till ensamma patienter. Mechanical Love ställer frågor om människans behov av att älska och bli älskad av andra.


Originaltitel Mechanical Love
Regissör Phie Ambo-Nielsen
Genre 2000-tal, Dokumentär
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 13
Filmnummer 65703

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Memmem
2016-04-05
Intressant dokumentär om vardagsrobotar! Redan nu finns det många robotar i fabriker, på laboratorier och hemma hos folk, till exempel dammsugar- och gräsklippningsrobotar. En robot är en apparat som handlar självständigt efter ett program och är inte fjärrstyrd. Alltså är inte stridsrobotarna i den engelska teveserien "Robot Wars" några robotar, utan fjärrstyrda apparater, då de styrs med kabel. Denna dokumentär handlar om kommande robotar för hemmabruk, bland annat sällskapsrobotar som ska kunna vara ett sällskap för lätt dementa personer på ålderdomshem. Filmen handlar också om den främste japanske uppfinnaren av robotar. Mycket bra utförd seriös dokumentär med bilder bland annat från Japan, Tyskland och Danmark. Betyg: 4
mystepho
2013-07-15
Intressanta frågeställningar men med en väldigt otydlig riktning och med en massa totalt onödiga scener så funkar inte detta.
Hypostas
2011-07-21
Högintressant ämne och en mycket kompetent genomförd dokumentärfilm. Innehåller många intressanta samtal och frågeställningar.