Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Med tio cents på fickan


En regissör som regisserar komedier får ångest av sina lättviktiga verk och ger sig ut på en resa för att finna meningen med livet.


Originaltitel Sullivan's Travels
Alternativ titel Sullivans resor
Regissör Preston Sturges
Manus Preston Sturges
Genre Drama, Romantik, Komedi, Äventyr, 40-tal
Skådespelare Joel McCrea, Robert Greig, Veronica Lake, William Demarest, Franklin Pangborn, Porter Hall, Victor Potel, Torben Meyer, Jimmy Conlin, Robert Warwick, Byron Foulger, Eric Blore, Charles R Moore, Almira Sessions, Esther Howard, Al Bridge, Jan Buckingham
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 376
Filmnummer 9421

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2021-05-31
Ettan är farligt nära. Inte alls min humor, och då känns det som att det hela blir väldigt menlöst. Har dessutom åldrats riktigt risigt.
StureStenhög
2018-01-28
Småcharmigt och hyfsat underhållande med stundtals bra dialog, men jag tycker aldrig att filmen fungerar fullt ut. Det skulle kunna vara en intressant satir på uppifrån-aktivism, men den hittar aldrig sitt fokus. Den är väldigt episodisk, och det känns hela tiden som att de har bråttom vidare till nästa episod, så allt blir lite hafsigt. Relationen de två huvudpersonerna emellan hade t.ex. gärna fått vara lite mer övertygande. Men det var ändå kul att se Veronica Lake för första gången, hon sköter sig bra och får nog sägas vara det bästa med den här filmen. Hennes motspelare Joel McCrea är jag anmärkningsvärt neutral till, jag kan inte hitta något att varken gilla eller ogilla hos honom. Stark tvåa

2017-12-02
Andre del av filmen er betydelig bedre enn første. Utdatert film som ikke kan tas på allvar i dag.

2017-11-30
Har börjat riktig dåligt. Känns ju helt förlegat. Men får väl se klart skiten.
92axha10
2017-11-10
Varmhjärtad komedi med många anekdoter
myslas
2017-04-15
Är som allra bäst under första halvan när McCrea och Lake får briljera med väldigt bra skriven dialog. Under andra halvan ändrar filmen helt karaktär från komedi till drama och även om den fortfarande är bra och säkert har goda intentioner så känns framställningen av fattiga rätt så unken. Extra kul att några av de fiktiva filmtitlarna i den här filmen faktiskt blev riktiga filmer senare.
Ful_fisk
2016-09-16
En riktigt, riktigt bra och minnesvärd film som nog hade nått fram till mig bättre ifall jag inte hade varit fullkomligt mentalt slutkörd när jag såg den. Får nog bli en omtitt någon gång i framtiden. Stark slutpoäng.
Barneyk
2015-11-14
Det håller inte riktigt hela vägen till fyran men en mycket charmig och trevlig trea är det. Veronica Lake är överraskande bra!
andmoreagain
2015-09-06
Det finns vissa scener som förändrar en som människa, och det är väl de scener man är ute efter...de kommer inte ofta men när de väl spelas upp för en, helt utan förvarning, så ÄLSKAR man film. Det är givetvis biljakten i filmens början jag pratar om. Fan, vad ja skratta'. Filmen blir aldrig roligare än så men den var fortfarande rätt egensinnig och oerhört orginell. Joel McCrea spelar bra och som den sexist jag är så tyckte jag Veronica Lake är otroligt snygg och...jävligt cool.
Zero75
2014-10-05
En film som på ett humant sätt säger att inget kan eller borde göras åt sociala orättvisor.
Visa äldre kommentarer »