Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Meek's Cutoff


Året är 1845, starten för Oregon Trail, och en grupp vagnar med tre familjer har anlitat bergsguiden Stephen Meek för att guida dem över Cascade Mountains. Meek hävdar att han vet en genväg och leder därför gruppen på en omärkt stig genom öknen och de hamnar till slut vilse bland sand och sten...


Originaltitel Meek's Cutoff
Alternativ titel Meek's Oregon 1845 Cutoff
Regissör Kelly Reichardt
Manus Jonathan Raymond
Genre Drama, Western, Roadmovie, 2010-tal
Skådespelare Michelle Williams, Bruce Greenwood, Will Patton, Zoe Kazan, Paul Dano, Shirley Henderson, Neal Huff, Tommy Nelson, Rod Rondeaux
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 303
Filmnummer 86053

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Xtro
2020-04-30
Tydligen hatar Quentin Tarantino den här filmen. Det är tillräckligt för att göra den nödvändig. En antites till Tarantinos buffliga coolhetskavalkader.
mahasarakam
2017-11-04
Ett annorlunda och intressant drama i western-miljö. Bildmässigt ett mästerverk. Mycket sevärd.
-kakihara-
2017-09-19
Bra och annorlunda, men når inte riktigt upp till fyran. Hade mått bra av längre speltid och innehåll för att blomma ut ordentligt.
Albion
2017-02-13
Det är hårt därute. Det blir hårt att sitta i soffan också av det här. Inte tillräckligt intressant helt enkelt. Betyget blir en 2;a
Howler19
2017-02-12
Jag älskar nybyggarhistorier och ville verkligen gilla det här. Tyvärr är det ungefär där det stannar för min del. Behållningen består i miljöerna och den historiska bakgrunden filmen utspelar sig emot. Det är inte så att jag ogillar andra delar av filmen, utan det är en fråga om att jag inte hittar så många andra delar att ta ställning till. Det hade kunnat fungera om det stack ut som en välgjord produktion, men det gör den inte heller. Mediokert helt enkelt.
BrutusBeefcake
2017-02-08
Slutar lite för snabbt, men jag älskar det här. En redan nu klassisk diskbänkarvästern. Genialt, musiken är kusligt bra och vuxnare västern än så här kan det knappast bli. Härligt! (12/15)
wasteoftime
2017-02-05
Får erkänna att jag hade rätt höga förväntningar på den här filmen, vilka inte direkt infriades. Det är inte dåligt, men det blir rätt snabbt inte stämningsfullt, utan tråkigt. Det är många fina scener, och jag älskar de långa tagningarna, men ja, det tar aldrig riktigt fart, utan att vara ironisk mot det långsamma tempot. 0,3 på SH-skalan blir det, då det ju är en fantastiskt fin film, och det finns mycket att uppskatta i den, trots allt.
Joel
2016-05-09
Fantastisk stämning och foto räddar den inte från att vara en icke-film.
maldoror
2015-10-02
Jag gillar skarpt dubbelexponeringen i början när gruppen går över himlen till att sen gå över en kulle.
GroundhogDave
2023-02-12
Fin bibelallegorisk balansgång. Lagom diabolisk. Extra + till den sparsmakade Morriconeljudkänslan. Känns som att Reichardt gjort precis den film hon ville göra.
Visa äldre kommentarer »