Memoir of a Murderer
Byung-su är en f.d seriemördare som nu jobbar som veterinär och lever ett lugnt liv med sin dotter. Han blir diagnostiserad med Alzheimers när en serie med nya mord börjar dyka upp. Han börjar tvivla på sig själv och sitt eget minne om vad han gör på kvällarna. Samtidigt börjar hans dotter dejta en ung polisman, men har Byung-su mött han förut och är han verkligen en hyvens kille som alla andra tror?

Originaltitel | Salinjaui Gieokbeob |
Alternativ titel | A Murderer's Guide to Memorization |
Regissör | Won Shin-yeon |
Manus | Hwang Jo-yun |
Genre | Action, Drama, 2010-tal, Thriller |
Skådespelare | Sol Kyung-gu, Oh Dal-su, Kim Nam-gil, Lee Byung-joon, Kil Hae-yeon, Kim Seol-hyun |
Helt okey...
Helt okey...
Börjar riktigt bra men det blir väldigt segt och utdraget och twister fram och tillbaka som inte alls håller. Slät tvåa.
Nja... Lämnar en hel del att önska. Känns som om den har en bra premiss, men inte har stannat länge nog för att faktiskt tänka igenom hur den ska fungera ordentligt. Men rent tekniskt är den bra. Snyggt fotad och bra spelad. Dock önskar jag att Seolhyun skulle välja sina projekt lite mer försiktigt. För med såna här dussin-thrillers där hon bara spelar flickan som sitter i hörnet och gråter medans pojkarna gör saker finns ingen vidare värst framtid för henne.
Manus fann jag vara lite hit or miss, men annars välspelat, engagerande kinematografi, en del bra comic relief. Bästa i år nyutkomna sydkoreanska filmen jag har sett så här långt.
Många kända ansikten i den här om man sett en del koreansk film, en på många sätt standard korean thriller med en lite trevlig vrid då huvudpersonen har alzheimers och tankarna dras ofta till Nolans Memento, men detta är ju inte lika bra men fortfarande en habil film och det var svårt att lista ut hur det hela skulle sluta. Den kunde dock ha kortats ned lite. (8+/15)