Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Memory


Alex Lewis är en lönnmördare i ett vägskäl. Han bor i El Paso i Texas och försöker acceptera sitt sviktande minne samtidigt som han planerar att gå i pension. När han gör sig redo för att avsluta en lång karriär av våld och hemligheter får han ett sista uppdrag av en gammal kontakt. Uppdraget är dock inte vad Alex förväntat sig och han upptäcker att FBI planerar ett tillslag, som leds av agent Vincent Serra. Alex följer spår av våld som leder honom från barnhandel i Mexiko till en välbärgad och inflytelserik fastighetsmogul och hennes son. Alex styr i hemlighet Serra och FBI teamet i rätt riktning. Trots att Alex försämrade minne försätter honom i stor fara använder han de färdigheter han har finslipat under ett liv i skuggorna för att avslöja alla hemskheter, men han måste göra det innan kraftfulla styrkor förgör honom och utplånar Serras uppdrag att avslöja sanningen.


Originaltitel Memory
Regissör Martin Campbell
Manus Dario Scardapane
Genre Action, Thriller
Skådespelare Liam Neeson, Monica Bellucci, Guy Pearce, Taj Atwal, Ray Stevenson, Stella Stocker, Ray Fearon, Louis Mandylor, Natalie Anderson, Antonio Jaramillo, Rebecca Calder, Harold Torres, Josh Taylor, Mia Sanchez
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 89
Filmnummer 142589

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Djason
2023-01-28
Ologisk och en aning rörig men välspelad. Undra hur många mer liknande roller Neeson ska spöa in innan han pensionerar sig.
PeterTheW
2023-01-12
Taken med ett släng demens.
mammene
2023-01-03
Trodde detta skulle vara en i mängden av action thrillers, men så var inte fallet, blev positivt överraskad. Kändes att den hade mer djup, just det att man efter hand fick upplysningar om Liam Neesons och Guy Pearces karaktärer gjorde det mer personligt och då även fallet. Sen är det ju en thriller så allt var väl inte logiskt.
StureStenhög
2023-01-02
Förvånansvärt bra faktiskt. Det är ett betydligt ambitiösare manus än vad man brukar se i Neesons filmer och man får ihop de olika delarna riktigt bra trots att det är många karaktärer att hålla reda på. En del logik kan kanske ifrågasättas, men det är hela tiden underhållande att se det här dramat rullas upp. Dock gör man väldigt lite med själva Alzheimers-delen, det var väl menat att vara den unika grejen med den här filmen, men det blir på sin höjd bara en gimmick. Men annars är Neeson och Pearce bra, och Martin Campbell styr det hela med säker hand
Commandante
2022-12-23
En kass film, rätt och slätt. Det känns som att nästan alla skådisarna också insett detta, eftersom knappt någon av dem gör något utöver att rabbla upp sina repliker helt utan känsla. Med denna rulle är Neeson nere och nosar på Seagals nivå.
Olof_Gronlund
2022-12-05
Brukar ligga runt en trea på Neesons filmer, men denna var under förväntan helt klart. Känns lite som att Neeson gjort klart denna typen av filmer trodde man. Där han ensam ska slåss mot karteller eller FBI osv. Är en hel del enkla misstag som gör den rätt b-ig.
Xeno
2022-07-17
Bra på idéplanet, väver samman två historier från olika håll. Bra skådespelarinsatser egentligen, men på det hela taget så håller det ändå inte. Rörigt som stör helheten.
Zingostar
2022-05-16
Inte ens värd en etta egentligen. Alla huvudrollerna går runt i ett obegripligt manus och handling. Neesons karaktär är totalt meningslös och känns som man ser två olika filmer där hans karaktär är en bifigur och utredarna spelar i sin egen film. Nej, se inte detta.
BarryHero
2022-05-10
Såg den på förhandsvisning på Filmstaden. Tyvärr är filmen inte så bra. Den är väldigt rörig och det kändes som två filmer i en. Dels en Liam Neeson-action, och dels en polisfilm. Man hade kunnat klippa bort Neeson och hans actionscener eftersom de knappt bidrog till filmen.