2.2

Memory

Alex Lewis är en lönnmördare i ett vägskäl. Han bor i El Paso i Texas och försöker acceptera sitt sviktande minne samtidigt som han planerar att gå i pension. När han gör sig redo för att avsluta en lång karriär av våld och hemligheter får han ett sista uppdrag av en gammal kontakt. Uppdraget är dock inte vad Alex förväntat sig och han upptäcker att FBI planerar ett tillslag, som leds av agent Vincent Serra. Alex följer spår av våld som leder honom från barnhandel i Mexiko till en välbärgad och inflytelserik fastighetsmogul och hennes son. Alex styr i hemlighet Serra och FBI teamet i rätt riktning. Trots att Alex försämrade minne försätter honom i stor fara använder han de färdigheter han har finslipat under ett liv i skuggorna för att avslöja alla hemskheter, men han måste göra det innan kraftfulla styrkor förgör honom och utplånar Serras uppdrag att avslöja sanningen.

Originaltitel Memory
Regissör Martin Campbell
Manus Dario Scardapane
Genre Action, Thriller
Skådespelare Liam Neeson, Monica Bellucci, Guy Pearce, Taj Atwal, Ray Stevenson, Stella Stocker, Ray Fearon, Louis Mandylor, Natalie Anderson, Antonio Jaramillo, Rebecca Calder, Harold Torres, Josh Taylor, Mia Sanchez

Murvel48
2024-07-31
Typisk Neeson-rulle, lite småkorkad och ett hejdlöst dödande. Ganska underhållande men mer än en tvåa kan det ju aldrig bli.
djonipony
2023-12-29
Såg ifjol, men glömde tydl betygsätta. Minns som en helt OK Liam-rulle av klassiskt snitt.
Andreas_
2023-10-01
Stor besvikelse...här får man en bra trailer, med två riktigt bra skådisar och en riktigt bra regissör när det kommer till actionfilmer, men vad får man? en hamburgare på MAX, ser oerhört snygg och frestande ut på bilden men när man öppnar pappret så är det bara en platt tråkig och halvkall liten köttbit i två ledsna bröd...det är exakt det man får av filmen Memory, jag vet att Liam Neeson är en suverän skådis men verkar inte bry sig om att ens försöka längre, så länge man får en lönecheck så kan man göra vilket skräp som helst, precis som Bruce Willis eller Steven Seagal mot slutet men visst, Liam är för gammal nu och tar väl det han kan få, men med tanke på att han är en skådis med mycket kvalité så är det sorgligt att se han gå ut så här, men vad sysslar Guy Pearce med? också en suverän skådis av kvalité och absolut inte för gammal, han borde kunna välja bättre roller än så här och sist men inte minst, regissören Martin Campbell, gjort så mycket bra actionfilmer, bland annat dom två bästa bondfilmer någonsin gjorda och senast innan detta skräp, den suveräna The Forigner, så jag är faktiskt chockad och ingen budget heller tydligen då resten av alla som är med, även Monica Bellucci är ett stort skämt eller okända skräp skådisar och att dom tydligen måste göra att en film utspelar sig i Texas men spelas in i typ Bulgarien eller nåt sådant med europeiska skräp skådisar är ju bara det ett stort skämt...ingen har ju ens en texas dialekt...det är så dåligt att man vet inte om man ska skratta eller gråta, sen är detta även en remake på en Belgisk film som jag inte sett men som verkar hundra gånger bättre och mer äkta...nej mitt tips trots bra skådisar i huvudrollerna och en duktig actionregissör att undvika till varje pris för detta är inte en B film utan en C film...detta är ren och skär katastrof på alla plan och bara slöseri med tid, totalt värdelöst och jag sörjer med Liam som tyvärr inte får bättre roller än så här längre, efter hans actionfilm Taken som var en succé av rang så har alla försök efteråt varit ett stort fiasko...nej detta blir det lägsta möjliga betyg, en överkörd och begraven svag 1:a
Miamia
2023-07-20
Jag hade förväntat mig att de skulle göra mycket mer med ”opålitligt minne”-grejen. Hade kunnat bli intressant. Nu blev det ganska meh. Hade kunnat vara ett avsnitt i vilken polisserie som helst.
Christofer
2023-03-28
2023-01-03: En halvtimme fick räcka. Ännu en dyngusel prestation av föredettingen Neeson. Hur han har gått ner sig senaste 10-15 åren….jeeez.
2023-01-29
Neeson känns som ett osäkert kort numera. Synd då han är värd bättre. Onödigt rörig ibland och hela grejen med demensen får alldeles för lite utrymme.
Djason
2023-01-28
Ologisk och en aning rörig men välspelad. Undra hur många mer liknande roller Neeson ska spöa in innan han pensionerar sig.
PeterTheW
2023-01-12
Taken med ett släng demens.
mammene
2023-01-03
Trodde detta skulle vara en i mängden av action thrillers, men så var inte fallet, blev positivt överraskad. Kändes att den hade mer djup, just det att man efter hand fick upplysningar om Liam Neesons och Guy Pearces karaktärer gjorde det mer personligt och då även fallet. Sen är det ju en thriller så allt var väl inte logiskt.
2023-01-02
Förvånansvärt bra faktiskt. Det är ett betydligt ambitiösare manus än vad man brukar se i Neesons filmer och man får ihop de olika delarna riktigt bra trots att det är många karaktärer att hålla reda på. En del logik kan kanske ifrågasättas, men det är hela tiden underhållande att se det här dramat rullas upp. Dock gör man väldigt lite med själva Alzheimers-delen, det var väl menat att vara den unika grejen med den här filmen, men det blir på sin höjd bara en gimmick. Men annars är Neeson och Pearce bra, och Martin Campbell styr det hela med säker hand