Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Memphis Belle


Stridsflygplanet Memphis Belles besättning är skicklig och har under andra världskriget gjort många framgångsrika raider mot fiendens område. De har ett bombuppdrag kvar som de måste utföra innan deras tjänstgöring är avslutad och de får åka hem. De förväntar sig att denna flygning kommer att vara lätt som en plätt. De tror fel. Filmen är baserad på verkliga händelser.


Originaltitel Memphis Belle
Regissör Michael Caton-Jones
Manus Monte Merrick
Genre Drama, Action, Krig, 90-tal
Skådespelare Matthew Modine, David Strathairn, Billy Zane, John Lithgow, Eric Stoltz, D B Sweeney, Sean Astin, Tate Donovan, Harry Connick Jr, Steven Mackintosh
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1673
Filmnummer 1840

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


picklessmulan
2018-11-01
Spännande och underhållande film
Rai
2018-02-11
Var länge sedan jag såg den här filmen, men funkar bra...
TimBuckley
2016-03-17
(rek 3a) Den här filmen såg jag och älskade under min barndom & den är fortfarande bra och sevärd. Det som framförallt är bra är alla välgjorda luftstrider, där det ofta är tydligt att man har filmat riktiga plan. Sedan tycker jag även om matinestämningen som råder i filmen. Men detta är även vad som gör det till en trea. Att det hela är en spännande saga, snarare än en nervbitande terror att beskåda. Men allt som allt ändock klart sevärd! 3a.
horvendile
2014-10-18
Tyvärr har jag sedan länge satt en fyra på den här, så jag kan inte göra det igen på något meningsfullt sätt nu. Såg om den, igen. Jag gillar den. Tillrättalagd? Säkerligen. Men bra flygscener och inte mycket jag stör mig på. Trevlig att titta på. Det låter kanske mer som en trea än en fyra, men jag har nog sett den fyra gånger totalt. Det å sin sida låter mer som en fyra.
ClintanTheKing
2013-09-13
En underhållande krigsfilm som samtidigt bjuder på en hel del orealism och b-aktiga flygsekvenser.
Berniey
2013-02-04
Riktigt bra!
Bumbi78
2012-12-19
Flygscenerna är i alla fall trevliga i den här politiskt korrekta hjältehistorian. Många kända och halvkända ansikten från förr och en trots ämnet lättsmält story som antagligen räckte utmärkt 1990.
swecarlsson
2012-08-23
Helt okej krigsrulle och en av de bästa skildringen av luftstrider i andra världskriget (som tyvärr är allt för få). Lite för torr story som byggs upp av coola flygscener, kunde blivit högre betyg med mer utpräglad story mellan karaktärerna.

2012-07-18
Alltför tråkig film. Hade väntat mig något bättre.
Djason
2010-09-24
Filmen har tyvärr för många långtråkiga scener men då och då lyfter den så 3:an är ganska stabil. Bra skådisar.
Visa äldre kommentarer »