Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Men Behind the Sun


En film om de japanska hemskheterna mot det kinesiska folket under andra världskriget, där många personer användes som försökspersoner vid biologiska experiment.


Originaltitel Hei taiyang 731
Alternativ titel Hei tai yang 731
Regissör Mou Tun-fei
Manus Liu Mei, Wen Yuan Mou, Teng Dun Jing
Genre Skräck, Krig, 80-tal
Skådespelare Gou Hsu, Wang Gang
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 287
Filmnummer 14853

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av jotnan
En film som legat länge och väntat på mig. Jag har en skum fascination för gore-filmer och kontroversiella filmer, och som jag läst mig fram till är Men Behind The Sun något av det värsta. Så...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av niebaotan
Men Behind the Sun är en makaber krigsskildring där vi får en inblick i hur arbetet på den Japanska forskningsstationen Camp 731 gick till. Det var under ett skede i kriget då Japanerna var despe...   Läs mer »

Skapad 2004-12-17 av HarryLime
Detta är en film som bygger på verkliga händelser i ett japanskt fångläger/sjukhus i Manchuriet under andra världskrigets senare del. Japanerna har i det här läget insett att de är på väg a...   Läs mer »

Kommentarer


gaskammarvalse
2018-02-10
Klassiker. Skön stämning.
Rai
2017-09-13
Jag hatar den här filmen! Visst, den är ju baserad på verkliga händelser, men den bevisar också hur grymma vi människor är mot varandra. Det här hände ju också med judarna som utsattes för tortyrliknade experiment, som var totalt meningslösa för vetenskapen. Den här filmen är så jävla vidrig. Inte nog med att de "skär upp" en stackars liten kinesisk pojke, utan också att det slänger in en stackars katt bland hundratals råttor. Sedan får man se hur katten kämpar för sitt liv tills den inte orkar mer, fy fan! Den här scenen skall alltså ha gjorts på riktigt. Jävla djurplågare! Ångrar att jag såg den här vidriga filmen, som borde förbjudas!
YouAreNrIchi
2012-10-28
Riktigt bra, trots att jag såg den dubbade versionen.
thedude90
2011-08-03
Dåligt berättad, men specialeffekterna är väldigt bra för sin tid och filmen ger en väldigt grafisk skildring av vad människor är kapabla till i desperata tider. Känns dock som en 100 minuter lång gag-reel.
vetegrodd
2010-08-04
När jag läst lite om vad Nazisternas Dödsängel Mengele utförde på sina fångar, framstår det som rena barnleken mot vad jag läst om Läger 731.. sistnämnda e det sjukaste jag hört.. Jag är nyfiken att se filmen, men vet faktist inte om jag ngnsin kommer att vara såpass inspirerad att jag tar tag i den saken. Hur nyfiken man än är så mår man ju fan bara dåligt av skiten i slutändan
Paulsson
2010-07-10
Tycker att den är en okej film, även om det inte finns något direkt underhållsvärde i filmen så tror jag att det är inte direkt det som regissören vill få fram. Utan snarare hur det var i läger 731.
Maxteer
2010-06-13
Underhållningsvärdet är 0 i denna film. Det är mer en film som återberättar en historisk händelse, än en film som är till för att underhålla. Jag ser ingen handling i den, och det är svårt att hänga med vad som egentligen händer. Skildringen är dock stark, och vissa scener är så brutala att jag rent ut sagt mår illa av att se dem. Det blir en tvåa.
LaDecima
2010-06-03
Anti-japansk propaganda. Läs en Mishima-bok istället.
Intro
2010-03-07
Grotesk film som visar en "del" av det Shiro Ishii gjorde. Men ändå en bra film med sjuka obduktion/tortyr scener.
Gordyal
2009-07-23
Obehagligast. Vad är det för fel på oss människor? (10-/15)
Visa äldre kommentarer »