Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Men Behind the Sun


En film om de japanska hemskheterna mot det kinesiska folket under andra världskriget, där många personer användes som försökspersoner vid biologiska experiment.


Originaltitel Hei taiyang 731
Alternativ titel Hei tai yang 731
Regissör Mou Tun-fei
Manus Liu Mei, Wen Yuan Mou, Teng Dun Jing
Genre Skräck, Krig, 80-tal
Skådespelare Gou Hsu, Wang Gang
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 287
Filmnummer 14853

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av jotnan
En film som legat länge och väntat på mig. Jag har en skum fascination för gore-filmer och kontroversiella filmer, och som jag läst mig fram till är Men Behind The Sun något av det värsta. Så...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av niebaotan
Men Behind the Sun är en makaber krigsskildring där vi får en inblick i hur arbetet på den Japanska forskningsstationen Camp 731 gick till. Det var under ett skede i kriget då Japanerna var despe...   Läs mer »

Skapad 2004-12-17 av HarryLime
Detta är en film som bygger på verkliga händelser i ett japanskt fångläger/sjukhus i Manchuriet under andra världskrigets senare del. Japanerna har i det här läget insett att de är på väg a...   Läs mer »

Kommentarer


answai
2009-04-18
Filmen tillhör verkligen inte skräckgenren, till vilken den ofta (även här) räknas. Samtidigt är det inte enbart en historisk film - de asiatiska folkens förtryck under den japansk kolonialismen uppmärksammas allt för sällan, utan att förstå det blir t.ex. situationen i dagens Korea obegriplig - utan även en film om makt och socialisering. En stark trea.
Fat_Tomas
2008-08-21
Det mest skrämmande med filmen är ju just att detta har hänt i verkligheten, och scenen med katten! Men oväntat mycket substans var det, hade fått för mig att det inte skulle vara mycket till handling, och helt enkelt bara massa gore-scener efter varandra, så var dock inte fallet.. Svag 3a, lite besviken på gore scenerna tyvär, hade förväntat mig betydligt mer, men så blir det med all hype kring filmen!
AsianDawn
2008-06-27
Förbannat obehaglig.
Sven_E
2008-06-01
Väldigt grym historia och mycket goregalore, *SPOILER* favoriten är tarmarna som pressas ur en lite kines anus. *SPOILER* Bygger som sagt på verkliga händelser så det gör den lite intressant och ännu mer otäck…
zazken
2008-05-08
En välgjord film. Att den är baserad på verkliga händelser gör faktiskt att den blir mycket intressant. Man "tjänar" på att läsa på lite om historien innan man ser denna film.
Bomaniac
2008-03-13
Stundtals riktigt vidrig. Saw-filmerna var råa, men detta har har ju uppenbarligen hänt i verkligheten. Därför blir det en fyra.
filmmange
2008-03-09
Grymt obehaglig och stark film.
FilmGuden
2008-01-26
Intressant men väldigt stark uppgörelse med Unit 731. Dock gjord med sådan mognad att den inte borde klassificeras som exploatering. Med undantag av den onödiga Katt - scenen.
monsterpop
2007-11-18
riktigt otäck, men oväntat bra. "handscenen" kommer jag ha svårt att släppa. utan kattåråttalekarna skulle den nog få fyra. är svag i sinnet så jag kanske höjer ändå, men jag rekommenderar ingen som inte redan är depraverad att se den.
Golge
2007-05-01
ytterst obehaglig
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »