2.4

Människor i solen

Två norska familjer skall tillbringa sin semester i Sverige vid stranden, men en rad konstiga händelser uppstår och de inser snart vad som är på väg att hända.

Originaltitel Mennesker i solen
Regissör Per-Olav Sørensen
Manus Jonas Gardell
Genre Komedi, 2010-tal
Skådespelare Ghita Nørby, Ane Dahl Torp, Kjersti Holmen, Ingar Helge Gimle, Jon Øigarden, Oscar Lunde

Gordyal
2019-12-27
Inledningsvis så där Norén light som det oftast blir när Gardell håller i pennan. Massor med dålig stämning men ändå platt och folkligt, och självklart proppat med övertydlig symbolik. Lite "hjärndöd misärfilm" över det hela, och jag gillar det. Sedan kommer peripetin och allt faller som ett korthus. (6+/15)
LedFloyd
2014-07-19
Underbar ! ,men man får ha lite speciell humor. Uppenbarelseboken i ett nötskal.
KyLLo
2013-05-10
Allt annat än förutsägbar. Som helhet liknar den ingen annan film jag sett.
Gigi1943
2013-04-29
Jag har läst flera av Gardells böcker och verkligen NJUTIT, han är en jättebra författare, men vad var nu detta för konstigt - och inte var det kul heller, blä!
Illville
2013-04-28
En film som i början ger förhoppning om norsk "Sällskapsresan", men som efter hand växlar spår. Hyfsat fängslande ändå, men inte helt lätt att betygsätta...
mazquara
2013-04-27
Herregud, nu kommer det danskar!
Djason
2012-04-14
Skön norsk film fast att det är demokratihataren Jonas Gardell som har skrivit förlagan till denna film.
swampblues
2012-04-07
Märklig film tills jag såg att den var efter manus av Jonas gardell.Då ramlade poletten ner.
joakimfischer
2012-01-15
rätt underhållande faktiskt men tråkigt och snabbt slut. hade potential