1.6
1.6
Mesmerized
Nyazealändskt drama om en ung föräldralös flicka som gifter sig med en betydligt äldre och rik man.

Originaltitel | Mesmerized |
Alternativ titel | My Letter to George, Shocked |
Regissör | Michael Laughlin |
Manus | Michael Laughlin |
Genre | Drama, 80-tal |
Skådespelare | Jodie Foster, John Lithgow, Michael Murphy, Bob Gould, Dan Shor, Harry Andrews, Philip Holder |
Bara fyra betyg? Den började helt okej, men jag hade förväntat mig någon form av terror och våld osv. John Lithgows karaktär fick lida alla helvetets kval, utan att ha gjort någonting alls egentligen. Mycket märklig film.
alt titel: shocked
Ok, det här är något av det mest förvirrande jag har sett. Utgåvan jag har (som dessutom heter Shocked) beskriver filmen på baksidan på detta sätt; "...kvinnan som hållls fången av sin sinnesrubbade mans bisarra handlingar.". Mannen är inte sinnesrubbad och utför inga handlingar som kan anses som bisarra. Att man dessutom aldrig får reda på varför Fosters karaktär hatar sin man får en att bli totalt förvirrad. Förvisso är min utgåva 10 minuter kortare än vad som står här, men jag kan verkligen inte se att nånting på dessa ev. minuter kan vända filmen från total förvirring till nånting bra. Slutet är dessutom en förvirrande historia i sig. Jag måste ändå rekomendera alla som får chansen att se den, för till slut skrattar man åt allt det osammanhängande. Foster och Lithgow är helt ok, filmen i sig är helt oförståelig.
Huvva!