3.6
3.6
Public Enemy No. 1 - Part 1
Historien om den franska gangstern Jacques Mesrine, innan han började att kallas landets värsta fiende nr 1.

Originaltitel | L'Instinct de mort |
Alternativ titel | Mesrine: L'instinct de mort, Mesrine: Part 1 - Killer Instinct, Mesrine: Part 1 - Death Instinct |
Regissör | Jean-François Richet |
Manus | Abdel Raouf Dafri, Jean-François Richet |
Genre | Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal, Biografi |
Skådespelare | Vincent Cassel, Cécile De France, Gérard Depardieu, Gilles Lellouche, Roy Dupuis, Elena Anaya, Ludivine Sagnier, Florence Thomassin, Michel Duchaussoy, Myriam Boyer, Abdelhafid Metalsi, Gilbert Sicotte, Deano Clavet, Leïla Bekhti |
Detta är första delen av två verklighetsbaserade filmatiseringar om, Jacques Mesrine, gangstern som i Frankrike skulle kallas samhällets värste fiende nr 1. I denna första filmatisering får vi följa med på resan innan han fick detta smeknamnet. Då jag inte tidigare hört talas om Mesrine och hans tilltag under 60-och 70-talet är det svårt att bedöma sanningshalten men samtidigt är det spännande och intressant då det är verklighetbaserat. Vincent Cassel i huvudrollen är riktigt bra. 3+
Väldigt bra kriminalhistoria/biografi om Frankrikes värsta brottsling och gangster genom tiderna, Jacques Mesrine som spelas utmärkt av Vincent Cassel, han är verkligen fenomenal i huvudrollen och gör nog sin bästa roll i karriären. Övriga franska skådisar är även dom lysande i mindre roller, framförallt Gérard Depardieu som gangsterboss. Detta är på inget sätt någon hyllning eller förskönande historia om gangstern Jacques Mesrine utan snarare en realistisk skildring av hans liv som kriminell. Väldigt bra film och den realistiska känslan i filmen är lysande och tidsskildringen är även den mycket bra. Jag rekommenderar verkligen denna om man är sugen på ett riktigt bra gangsterepos som är mer realistiskt gjord än Hollywoods typiska och ofta förskönande gangsterfilmer. Rekommenderar även att se fortsättningen del 2 direkt efter man sett klart del 1. Betyget blir en mycket stark 4:a
Spännande, välspelat och produktionen gör att jag måste se part 2 om en vecka.
Påkostad kriminalhistoria. Cassel är jättebra, men som berättelse blir det litet svagt eftersom det inte finns någon tydlig drivkraft.
Satans bra.
Rasistisk och med allmänt hemsk människosyn men bra ändå.
Okej spänning, men handlingen väcker inget engagemang från min sida.
Cassels näsa är underbar.
Habil action