Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Metropolis


Animerad nytappning av Fritz Langs klassiker från 1927. I jättestaden Metropolis firas byggandet av Ziggurat, ett mytomspunnet palats som ingen vet vad det huserar. Under marken lever robotarna som enligt förbud inte får vistas ovan jord. För att dämpa motsättningarna konstruerar den mäktige Duke Red superroboten Tima som ska trygga människornas tillvaro. Men när laboratoriet förstörs före färdigställandet kommer Tima på villovägar. Stilsäkert, dystopiskt och vackert om teknologins sammanbrott.


Originaltitel Metoroporisu
Regissör Rintaro
Manus Katsuhiro Ôtomo
Genre Animerad, Mysterium, Anime, 2000-tal
Skådespelare Scott Weinger (röst), Yuka Imoto (röst), Kei Kobayashi (röst), Kouki Okada (röst), Jamieson Price (röst), Toshio Furukawa (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2013
Filmnummer 6394

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


myslas
2017-01-22
Väldigt detaljrikt och snyggt, det är lätt att förlora sig i bakgrunderna. Storyn är dock lite för rörig ibland och det kan vara svårt att hänga med i svängarna.
Astrojacob
2016-07-21
Magic <3
Kebaa
2013-04-12
Känner som vissa karaktärer inte hade de allra bästa motiven för att göra det de gör, eller i alla fall inte för att gå så långt som de gör. Tecknarstilen är stundom cool, men när det kommer till karaktärerna själva är jag ogillande. Musiken var nice, men skar sig lite till filmen tyckte jag. Jag önskar jag gillat filmen mer än jag gjorde.
MaxMackan
2013-02-27
Är knappast en nyinspelning av Langs, snarare så att den lånar ramarna från den, men skriver en egen story. Och det är rätt bra. Blir ibland lite förhastad och rörig och jag hade svårt för animeringsstilen. Men CGn är ibland läcker, ibland mer ful och daterad. Synd, finns en film som är jäkligt bra film på storyplanet men brister ibland i utförande bara.
RobinsTaste
2012-12-04
Älskvärd och rörande med mycket hjärta och känslor. Lite väl seg ibland kanske, men robotarna är charmiga och sockersöta! Håller med i att filmen är lite för händelselös, trots längden.
Kaux
2012-11-09
Den hade en bra story som fångade, men kunde inte låta bli att störa mig på hur fula vissa karaktärer var gjorda som t.ex. Kenicihi. Annars skulle det ha varit en självklar fyra för min del.
haajen
2012-11-07
En mycket snygg film men den är alldeles för lång och tempot är lite svajigt. Lite kluven till filmen som egentligen bygger helt på andra källor, där Langs film bara är en av de mer uppenbara.
Sznax
2012-10-15
Snygg, tuff och välarbetad anime. Klart inspirerad av Langs film men lyckas ändå stå stadigt på egna ben, mycket tack vare tydliga karaktärer och ett riktigt hårt manus. Det finns en hel del moment som är svagare och delar hastas ibland förbi lite väl mycket. Slutstriden håller på lite för länge och filmen borde slutat före sista sekvensen. För scenen med Ray Charles "I Can't Stop Loving You" är filmens överlägset bästa och slutet hade varit magiskt om inte den sista lilla knixen varit med. Betyg 6.2
kungkalas
2012-10-14
Första halvan en fyra, men slutet var för utdraget plus att jag gärna hade sett att det varit lite mer mystiskt och lite mindre action. Jag gillar teckningsstilen. Har svårt att se motiveringen med "I Can't Stop Loving You", det kändes krystat tyckte jag. Kan någon förklara hur det låtvalet passar ihop med filmen i övrigt?
jep
2010-10-11
Genialiskt musikval.
Visa äldre kommentarer »