Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Michael Clayton


Klockan är 3 på morgonen, det snöar på Manhattan och inne i en av skyskraporna brinner fortfarande flitens lampa inne på en framgångsrik och välrenommerad advokatbyrå. Här råder febril aktivitet. I en fängelsecell i Milwaukee berättar den framstående advokaten Arthur Edens exakt vad det var som fick honom att ta av sig alla kläder under pågående domstolsförhandling och förklara sin kärlek till en 19-årig flicka som är närvarande i rätten. På en liten landsväg kör Michael Clayton in sin bil till vägkanten för att stanna och ta lite frisk luft. När han går iväg från bilen exploderar den plötsligt. Vad är det som förbinder dessa tre situationer?


Originaltitel Michael Clayton
Regissör Tony Gilroy
Manus Tony Gilroy
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare George Clooney, Austin Williams, Tom Wilkinson, Tilda Swinton, Sydney Pollack, Pamela Gray, Jack Fitz, Amy Hargreaves, Christopher Mann, David Zayas, Julie White, Jennifer Van Dyck, Susan McBrien, Michael O'Keefe, Denis O'Hare, Merritt Wever, Frank Wood
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5811
Filmnummer 44850

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av sethgecko
Michael Clayton är en ”fixare” på en advokatfirma. Hans jobb går ut på att snabbt och säkert hitta lösningar på olika knipor som advokatfirmans klienter satt sig i. Det kan vara allt från sm...   Läs mer »

Kommentarer


darkmist82
2022-09-26
Efter att ha sett filmen för första gången på väldigt många år så misstänker jag att jag gillade filmen då för jag gillar den nu. Upplägget bjuder inte på så mycket nytt men den bygger upp spänningen och det blir aldrig tråkigt. Bra skådespeleri och spännande upplösning utan att bli för intensivt. Filmen förtjänar egentligen en femma men faller lite på att strukturen är standard och kanske lite långsam i början innan det kommer igång riktigt. Michael Clayton tillhör en av dessa filmer som fungerar bättre än liknande filmer i denna genre.
quelnightmare
2020-09-03
Tänk gammalt tuggummi med maskulin smak.
annihilat0r
2017-12-25
"Michael Clayton" upplevde jag vara en sevärd film. George Clooney gjorde ett duktigt arbete.
92axha10
2017-02-11
Övertygande skådespel och en välberättad historia. Inte mycket mer att säga. En film man ser 1 gång och sedan är man nöjd. Vet inte om Tilda Swinton är Oscarmaterial men...
RustyFilm
2016-12-10
Här behövs lite tålamod i början, men så småningom faller handlingen på plats och det hela utvecklas till en lugn, smart och realistisk thriller. Slutet är dock lite väl förutsägbart. Det är genomgående mycket bra skådespelar insatser, t.ex. George Clooney som MC, Tom Wilkinson som Arthur och Austin Williams som Henry.
Hanness
2016-01-10
Helt ok.
mr_magi
2016-01-10
Bra skådespel! 3+
Ghostface
2015-12-28
Filmen berättas via dialog istället för handling och i längden blir det lite av ett sömnpiller, hade kunnat bli riktigt bra.
Krille80
2014-12-22
Trots riktigt bra skådespelare så lyfter denna film aldrig och känns inte så attraktiv för mig som tittare. Det är faktiskt svårt att se den från start till slut. Men som sagt är det bra skådespelare och sammandrabbningen mellan George Clooney och Tilda Swinton i slutet är helt lysande.
hestret
2014-11-17
Det finns väldigt många bra ingredienser i den här thrillern. Vi har flera riktigt bra insatser från skådespelare som den allsidiga Swinton, karismatiskt obesvärade Clooney och monologerande Wilkinson, vi har finfina dialoger och vi har ett riktigt härligt foto signerat Elswit. Clayton är en klyschig karaktär, men ändå intressant. Klippet, dialogen, Kanske är så att plotten är lite långsam och, jag skulle vilja hävda, något underutvecklad för att vara en "smart thriller", men det är mycket nöjsamt i stunden och finns även substans där. Musiken kanske också ibland är lite för "på", vilket tar ner helhetsintrycket lite, men det är intressant hela vägen. Filmen peakar där den ska - i slutet - men förstår inte varför de använder sig av ett hoppande narrativ här. Meningslöst. 74/100
Visa äldre kommentarer »