Morden i Midsomer - The Sleeper Under the Hill

Alex Preston mördas och hans lik placeras i Crowcalls stencirkel i ett fält på hans mark. Han hade för avsikt att plöja fältet, något som upprörde de lokala druiderna, men de har alla alibin för den aktuella tiden. Hans hustru Eleanor var otrogen mot honom med sin fäktningsinstruktör och saknar alibi men när Leticia Clifford, en ledande druid, dödas på samma sätt som Alex, kan man även utesluta passionsbrott. Barnaby söker råd hos lokalhistorikern Caradoc Singer för att undersöka huruvida morden är knutna till den populära vidskepelsen om Sleeper Under The Hill.

Originaltitel Midsomer Murders - The Sleeper Under the Hill
Regissör Nicholas Laughland
Manus David Harsent
Genre Drama, Kriminalare, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Neil Dudgeon, Jason Hughes, Fiona Dolman, Tamzin Malleson, Lee Ross, Richard Leaf, Susan Brown, Alan Williams, Robert Pugh, Claudia Harrison

Nathalena
2022-07-26
Gillar originala Barnaby och Midsomer mer. Detta är för modernt och har inte samma charm och mystik som riktiga Midsomer bör innehålla
Luciphere
2012-04-09
Snygg titel och bra avsnitt som kretsar kring druider och äganderätt.
BROBJO
2012-01-07
Helt ok, men inget avsnitt som sticker ut. Gillar dock nya Barnaby bättre än Tom, åtminstone de senare åren.
mammene
2012-01-01
Jag gillar den nya Barnaby, men samspelet mellan honom och Jones har inte riktikt kommit i gång (än). Sedan är jag lite trött på att den som är trevligast och hjälpsammats är den skyldige.
yrkeschaufföre
2011-12-28
Jag är lite kluven, själva brottet känns ganska ointressant men kusinen är ju roligare än Tom!
Mysharry
2011-12-27
Första filmen jag ser med "nya" Barnaby. Tycker inte om. Känslan från de tidigare filmerna (och då pratar jag om säsong fem eller sex, för längre har jag inte kommit) har försvunnit, och varken Barnaby eller hans assistenter har något kvar av sina föregångare. En brittisk dussin-deckare i Hem till gården-miljö.

2011-12-27
Underhållande i all sin enkelhet. Spänningen finns där, även om den inte är speciellt påtaglig eller nagelbitande. Men det här duger gott som tidsfördriv och underhållning.
Hypostas
2011-12-26
Äntligen en Midsomer som är i klass med de gamla avsnitten. Stabil trea med andra ord.