Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Midsommar


En ung amerikansk kvinna följer motvilligt med sin pojkvän till en avlägsen liten by i Sverige för ett traditionellt midsommarfirande, men det blir något helt annat än de någonsin kunnat vänta sig.


Originaltitel Midsommar
Regissör Ari Aster
Manus Ari Aster
Genre Drama, Thriller, Skräck, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren, William Jackson Harper, Will Poulter, Ellora Torchia, Archie Madekwe, Henrik Norlén, Gunnel Fred, Isabelle Grill, Agnes Westerlund Rase, Julia Ragnarsson, Mats Blomgren, Lars Väringer, Anna Åström, Hampus Hallberg, Liv Mjönes, Louise Peterhoff, Katarina Weidhagen, Björn Andrésen, Tomas Engström, Dag Andersson, Lennart R Svensson, Anders Beckman, Rebecka Johnston, Tove Skeidsvoll, Anders Back, Anki Larsson, Levente Puczkó-Smith, Frans Rosengarten, Vilmos Kolba, Mihály Kaszás, Gabi Fon, Zsolt Bojári, Klaudia Csányi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 898
Filmnummer 132542

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Pipito
2023-11-15
Grottbjörnens folk ägnar sig åt Funny Games, hjärntvätt, övergrepp samt traditionsenlig inavel. En påminnelse om att det kan vara ett misstag att bli hemmablind och förbise att Den sista färden är runt hörnet. Spöklik samhällssatir med glimten i ögat men som aldrig upphör att vara läskig. Såg den för något år sedan men det är en film som etsar sig fast 5/5.
araka
2023-06-24
Ofrivillig (?) komedi eller en allergori över de senaste 40 årens Sverige? Dessutom, Helena Bergström har fått en värdig arvtagare.
Rune2000
2023-06-03
Gillar filmens foto och kul med alla svenska referenser. Men för mig är detta Ari Asters hittills svagaste film. Grundproblemet är att handlingen dras ut, speciellt när vi kommer till de sista 45 minuternas. En film som hade tjänat på att klippas ner till ca 100 minuter.
Sheepy
2023-06-01
Midsommar är en bra film men inte i närheten av Ari Asters Hereditary. Det filmen gör riktigt bra är att lyckas med konststycket att kännas autentisk. Vi får både lyssna på svenska, se runskrift, svensk synd, referenser till ättestupa och sill. Tyvärr blir det aldrig särskilt djupt eller överraskande.
molls
2021-10-04
Vi tar något som påminner om svenska traditioner och så gör vi det så idiotiskt som möjligt.
molls
2021-10-04
Vi tar något som påminner om svenska traditioner och så gör vi det så idiotiskt som möjligt.
kovikovi
2021-09-09
den skummaste filmen jag har sett. såg ba på halva o stängde av sen första gången jag såg den. men, andra gången titta jag på hela och den var ändå ganska bra
Anaythea
2021-08-14
Ska det få Sverige att framstå som exotiskt ut amerikansk synvinkel? Trodde det var en svensk film. Inget som berör. Det var verkligen en av de sämsta filmer jag sett som svensk. Ingen poäng alls.
Ranma
2021-07-28
Den är ju för fånig och överdriven tyvärr, det hade varit intressantare om den åtminstone hade haft lite realistiska inslag. Började bra och är ju snyggt filmad, så det är ju inte det. Men nä, funkar inte för mig. För mycket random sjuka grejer utan förklaringar.
quelnightmare
2021-06-11
Regissören Ari Asters Midsommar är konstnärligt utformad på sitt eget unika och störande sätt och levererar en visuellt oroväckande historia om sanna troende, kvasi-demoniska ritualer och konstiga element som resonerar med den mörkare sidan av den mänskliga fantasin. Hereditary var stor. Redo för runda två.
Visa äldre kommentarer »