Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Midvinterduell


I Midvinterduell får vi följa en vendetta mellan småbrukaren Egon Lundin och Statens Vägverk rörande en, i deras tycke, olagligt byggd och utplacerad mjölkpall. Det handlar om en fri man som inte böjer sig i en fråga som kan tyckas vara en skitsak. Han tar upp en våldsam kamp för sin egen ägandes mjölkpall. För honom är den mycket viktig. Eller som han själv säger: "Om dom inte frågar oss om en så´n skitsak som en mjölkpall, då kommer dom inte ens att fråga oss när dom kommer och skär ballarna av oss. Man är ingen stut!"


Originaltitel Midvinterduell
Regissör Lars Molin
Manus Lars Molin
Genre Drama, 80-tal, Kortfilm
Skådespelare Tommy Johnson, Ingvar Hirdwall, Mona Malm, Torsten Wahlund, Andreas Höghede, Hans Harnesk
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 925
Filmnummer 6314

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


RustyFilm
2020-12-10
Har nyligen sett ett par av Lars Molins TV filmer från 70 och 80-talet. Bortser man från den dassiga bildkvalitén (ett måste när man kollar gamla TV filmer) så är Molinfilmerna ofta mycket sevärda och sköna berättelser. Molin stod alltid upp för den ”lilla” människan i sina berättelser och kanske speciellt mycket i den här när bonden Egon (Ingvar Hirdwall) kämpar för rätten till en egen mjölkpall. Kampen förs som vanligt mot överheten, i detta fall mot Vägförvaltningen och Mjölkcentralen. Historien berättas på ett mycket svenskt sätt och med en hel del värme och humor.
Browning
2015-09-21
Tycker den håller nästan samma klass som Potatishandlaren
bryngel
2015-05-28
Jag gillar't.
Ful_fisk
2014-03-07
Suverän TV-film av Lars Molin om en bonde (Ingvar Hirdwall) som vägrar acceptera att han inte får ha kvar sin mjölkpall och driver en hård kamp för att ha den kvar. Stämningsfullt, bra skådisar, bra regi… mycket bra kultklassiker!
Albion
2013-12-26
Skön film om en envis mjölkbondes kamp mot myndigheterna. Hade säkert vunnit på ett långfilmsformat då karaktärsbeskrivningarna inte ryms inom filmens tidsram.
Xenox
2012-07-16
Bra film, med ett starkt budskap. Slutet är riktigt bra också.
sunnhed
2010-08-29
Hanna från Arlöv -hej!
rockoholic_
2010-04-05
Molin kunde konsten att skildra vardagen! Helt makalös film som man kan se hur många gånger som helst!
MrsSmiths
2009-12-15
Min vän sa: men nej, inte mer norrland nu det blir nog för mycket för dig, du måste bryta med nåt annat. Men si det stämde inte. Jag kanske håller på att vänja mig…
booby
2009-10-11
Förvånansvärt charmig film när storyn är som den är. Kort och gott: svenskt!
Visa äldre kommentarer »