Midway

Den sanna berättelsen om en underbemannad amerikansk flotta och de marinsoldater och piloter som segrade över en mäktig motståndare. Med demokrati och frihet på spel besegrade de den japanska flottan vid slaget om Midway, en av de mest anmärkningsvärda striderna som bar de allierade mot seger i Stilla havet under Andra världskriget.

Originaltitel Midway
Regissör Roland Emmerich
Manus Wes Tooke
Genre Drama, Action, Äventyr, Krig, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Ed Skrein, Patrick Wilson, Woody Harrelson, Luke Evans, Mandy Moore, Aaron Eckhart, Luke Kleintank, Dennis Quaid, Keean Johnson, Nick Jonas, Etsushi Toyokawa, Tadanobu Asano, Darren Criss, Brandon Sklenar, Jake Manley, Jun Kunimura, Nobuya Shimamoto, Brennan Brown, Jake Weber, Alexander Ludwig, David Hewlett, Mark Rolston, Eric Davis, Kenny Leu, Rachael Perrell Fosket, Peter Shinkoda, James Carpinello, Tim Beckmann, Sarah Halford, Cameron Brodeur

klatjoffs23
2022-11-29
Jag inbillar mig att den här filmen lider av nån slag amerikasjuka, där man till varje pris måste försöka göra mer dramatiskt det som redan fullt tillräckligt dramatiskt är. Då blir det instället närmast fånigt.
RichardEk
2022-01-08
Tiden känns ha runnit ifrån Emmerich. Eller så är tanken att filmen ska koppla an till 1950- och 1960-talens krigsfilmer som ”Slaget om England”, för även i dessa äldre filmer fanns ett fullständigt oblygt hyllande av enskilda individers insatser. ”Midway” bjuder på ungefär 50% fläckfri teknisk rekonstruktion av bataljer (nästan för fläckfri, tanken går ibland till datorspel) och 50% av dialog där person A och person B hyllar den avlidne person C för hans heroiska död med en vokabulär jag har svårt att tänka mig är autentiskt. Det är hejdlöst patriotiskt, vilket amerikanska krigsfilmer väl kan få vara så länge det finns ytterligare substans eller faktorer (som exempelvis i Clint Eastwoods ”Flag of Our Fathers” och ”Letter from Ivo Jima”). Det gör det inte i ”Midway”.
myslas
2021-05-25
Skulle inte bli förvånad om det här var Ted Cruz favoritfilm vilket förmodligen är allt ni behöver veta om den.
dudson
2021-03-04
Svulstig flagg-viftande krigar rulle där special-effekterna är enormt schyssta. Sen bra skådespelar ensamble vilket håller energin vid liv. Älskar verkligen scenerna där John Ford är helt manisk över kriget & ska föreviga striderna till vilket pris som helst!
Hardcore87
2020-10-01
Vad har hänt? Gör Roland Emmerich sin första sevärda film sen day after tomorrow och bästa film sen patrioten. Drog mig faktiskt länge för att se den här och faktiskt blev jag positivt överraskad, hade bara väntat mig påkostat skit. Sen är det väl lite scener man fortfarande kan ta sig på pannan för, men överlag är den bra. 3 av 5 möjliga.
2020-08-29
Mängder av män i beigea uniformer och ett vansinnigt smällande och skjutande. Mängder av action räddar Midway hjälpligt, för det är knappast karaktärerna eller storyn som sticker ut.
BarryHero
2020-08-27
Börjar lite trevande men går sen i ganska snabbt tempo i en intressant skildring av denna andra världskrigskonflikt. Flera actionscener är häftiga även om det ibland skriker lite väl mycket CGI. En hel del bra skådisar (t ex den personlige favoriten Woody Harrelson), men de har tyvärr inte mycket att jobba med i ett typiskt Emmerich-projekt.
HerrNenne
2020-08-07
Amerikanskt patriot-skräp även om dom försöker låtsas vara balanserade. Var länge sen jag såg en så usel insats från en skådespelare, och framförallt från en huvudrollsinnehavare, som Ed Skrein i den här filmen.
Barneyk
2020-04-27
Jösses så tråkiga karaktärsskildringar och efter att ha varit på lite av en WW2 Stilla Havet binge med The Pacific och Tora! Tora! Tora! så ställer sig den här filmen i skarp kontrast med att vara så otroligt krystat skriven. Den är ändå hyfsat underhållande även med en hel del djupa suckar och många stridsscener är snygga och "mäktiga". Och hade striderna haft lite bättre överblick och lite mer känsla och förståelse så hade tvåan kunnat bli betydligt starkare än den svaga tvåa det till slut blir. Men nu är det mest att det pangar på som fan, men inte heller så att en får ett klaustrofobiskt första persons perspektiv.
Noseman2005
2020-04-07
Mäktig upplevelse, men den sticker inte ut bland andra mäktiga krigsfilmer, såatte... (6/10)