Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Mig äger ingen


En berättelse om en ensamståendes pappas relation till sin dotter. Om alkoholens makt, om barnets utsatthet men också om kärlek, svek och röda fanor i 70-talets Sverige.

Baserad på romanen Mig äger ingen av Åsa Linderborg från år 2007.


Originaltitel Mig äger ingen
Alternativ titel Nobody Owns Me
Regissör Kjell-Åke Andersson
Manus Pia Gradvall
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Mikael Persbrandt, Ping Mon Wallén, Saga Samuelsson, Ida Engvoll, Tanja Lorentzon, Sten Ljunggren, Barbro Oborg, Peter Carlberg, Clara Christiansson, Linn Skåber, Anna Blomberg, Magnus Roosmann, Sandra Andreis, Vanja Blomqvist, Karin Holmberg
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1355
Filmnummer 106452

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av Stygga-Vargen
Jag satt och tittade på TV för några år sen och i programmet var det en man som berättade att han hade haft det svårt och sedan upptäckt Åsa Linderborgs självbiografiska bok Mig äger ingen. ...   Läs mer »

Kommentarer

HerrNenne
2017-12-26
Jag tycker att Persbrandt är grym här och aTT filmen bars blir bättre och bättre ju längre den går. Till slut är den riktigt bra. Känns som en fin balans mellan äkta och film.
Rai
2017-11-05
Förstår mig inte på den här filmen alls. Visst det är väl syn om flickan som har en pappa som är alkoholist, men han är ju snäll mot sin dotter. Han slår henne inte eller något annat dumt. Då tycker jag Svinalängorna är mer tragisk och hjärtskärande..

2017-02-08
Här är det tydligen meningen att man ska tycka synd om alkoholister men av flera anledningar (som man tyvärr inte kan gå in på utan att avslöja saker som händer i filmen) är det omöjligt att sympatisera med Hasse. Jag hade inga höga förväntningar men jag blev ändå ganska besviken när jag såg den här filmen. Storyn är ganska tunn, man stör sig rejält på Hasse och hans agerande, Persbrandt spelar över och skådespelarnas insatser i övrigt är inte heller mycket att hänga i granen. Det har gjorts bra filmer om alkoholism men den här skildringen är allt annat än bra.
supermancover
2017-02-07
Persbrandt gör ett superjobb här. Riktigt hög klass på skådespel. Vissa delar håller inte riktigt för att jag ska hålla mig emotionellt engagerad, så det blir en trea ändå.
Barneyk
2017-01-29
Mycket stark trea, jag tycker filmen är mycket fin och gripande rakt igenom men känns också lite tråkig och saknar driv. Det är först mot slutet som den verkligen griper tag i mig men då gör den det också ordentligt. Så jag har svårt att bestämma mig för hur mycket den känsloanstormningen ska väga upp att den bitvis kändes småtråkig. Det som till slut för att filmen stannar på en trea är ett par illa valda scener som går ifrån boken utan anledning.
Raimo_1985
2016-09-28
Jag har inte läst boken men jag tyckte mycket om filmen. Enormt bra spelat av framförallt Persbrandt. Enda jag stör mig på filmen är det den innehåller typiska (svenska?) filmklischeér som t e x börja storgråta mitt under en låt på radion.
karlmats
2016-09-27
Svensk svärta, smärta och lite explorer. Persbrandt är väldigt bra som alkad småbarnsfarsa och visst är det jobbigt att se ungen behöva ta hand om honom gång på gång på gång. Lite misärporr blir det ju, men samtidigt känns det som att det mycket väl både kunde och kan vara så här på många håll där bruksare kämpar för att få ihop vardagens bestyr. Kaviarvänstern ställs mot den allt mer uppgivna kommunisten som inser att idealismen sätter käppar i hjulet för livskvalitén. När blir det värt att sälja ut sig egentligen? Oväntat bra för att vara svensk film, når upp till en svag 3 på ren och skär vilja.
okidoki
2016-09-27
Nej, filmen är inte bättre än boken, men sevärd för Persbrandts rollprestation. Välj boken i första hand.
zyxz
2016-09-24
Stark film. Fantastiskt skådespel av minst tjejen
Stygga-Vargen
2016-07-31
Även om jag inte är nåt jättestort Åsa Linderborg-fan så tyckte jag faktiskt om boken och därmed ville jag se filmen också. Dock blev jag faktiskt väldigt besviken på filmen. Den är inte särskilt trogen boken, en del saker kunde ha skildrats bättre och Persbrandt spelar faktiskt över ofantligt mycket i en del scener. Tror inte jag kommer se den mer än en gång.