2.3
2.3
Miljonär sökes
Tre systrar tar sina besparingar och flyttar från Kansas till Kalifornien för att finna rika män att gifta sig med.

Originaltitel | Three Blind Mice |
Regissör | William A Seiter |
Manus | Brown Holmes, Lynn Starling |
Genre | 30-tal, Komedi |
Skådespelare | Loretta Young, Joel McCrea, David Niven, Stuart Erwin, Marjorie Weaver, Pauline Moore, Binnie Barnes, Jane Darwell, Leonid Kinskey, Spencer Charters, Franklin Pangborn |
Jag känner mig lite gammal när jag inte bara gillar sånt här utan också under filmens gång sitter och tänker att det kanske var bättre förr. Det finns trots allt nån form av anspråkslöshet här som jag kan sakna i nyare filmer, här har man bara slängt ihop en förutsägbar nonsens-historia och låtit ett gäng kompetenta skådisar gå loss på materialet, sen litar man helt enkelt på att publiken gillar att se dessa skådisar bolla repliker mellan varandra. Här finns inga desperata försök att till att locka fram skratt, och inte heller känner man att nånting behöver överdramatiseras, eller att det egentligen måste finnas en poäng med nånting. I slutändan är det fortfarande en bagatell dock, och inget mer än en ganska svag trea, men det är kul att se en annan inställning till filmskapande. Till de som inte kan släppa det där med att det skulle ha varit bättre förr, så kan jag lugna er med att jag är fullt medveten om att det inte var det, det såg, om inte annat, rövhål som Chaplin och bröderna Marx till