Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Milk


Film om Harvey Milk, som var den förste folkvalde amerikanen som levde som öppet homosexuell. Milk levde i San Francisco på 1970-talet och mördades av en konservativ politisk motståndare. Händelsen blev historisk genom att mannen som höll i vapnet bara dömdes för dråp, och inte mord. Detta ledde till upplopp bland invånarna i gaystadsdelen Castro i San Francisco.


Originaltitel Milk
Regissör Gus Van Sant
Manus Dustin Lance Black
Genre Drama, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Sean Penn, Josh Brolin, Emile Hirsch, James Franco, Diego Luna, Alison Pill, Victor Garber, Denis O'Hare, Joseph Cross, Lucas Grabeel, Stephen Spinella, Brandon Boyce, Kelvin Yu, Boyd Holbrook, Ted Jan Roberts, Jeff Koons, Howard Rosenman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6135
Filmnummer 67282

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av Andy_B
Efter 7 års skapande av filmer med ett ganska så experimentellt berättande så återgår Van Sant till en mer konventionell skapelse: Milk. Jag har uppskattat Van Sants senaste filmer som dessutom ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Paddyeahh
Detta är, som de flesta antagligen redan vet, Gus Van Sants film om Harvey Milk – den förste öppet homosexuella som blev vald till ett politiskt ämbete i Kalifornien. Milk verkade inte länge, ha...   Läs mer »

Kommentarer


Ful_fisk
2019-02-20
Lite rörig emellanåt, men överlag en klart bra och stabil film. Bra skådespeleri, framför allt!
LadyFlanders
2018-02-12
Lite för lång, men Sean Penn gör en av sina bästa insatser här.
abnormal
2017-08-19
Väldigt välspelad och sevärd.
Dele
2015-01-11
En välgjord och historiskt intressant film med en bra Sean Penn i huvudrollen. Trovärdigheten i storyn och tilliten till åskådaren får sig tyvärr en törn p.g.a. det typiskt överdramatiserade berättandet.
LuxLisbon2
2015-01-06
Hoppingivande och inspirerande.
Krille80
2015-01-05
Med undantaget av Sean Penn som är fullständigt fantastisk i sin rollprestation som Harvey Milk så tycker jag att övrigt hantverk i denna film inte når några större höjder. Betyget blir dock ändå rätt högt för även om inte filmen ger mig en fantastisk filmupplevelse så ger den mig en väldigt givande historielektion och påminnelse om det viktiga i att försvara sin individuella tolerans och förståelse. 3+
MaxMackan
2014-12-05
Hade jag inte sett dokumentären "Times of Harvey Milk" innan så hade den här nog fått högre betyg. Nu uppstod samma sak som kan uppstå när man läst boken innan.

2014-11-22
Penn gjør halve filmen alene.
GasolineCat
2014-09-19
Sean Penn är så otroligt bra i den här filmen. Blev lite kär nästan.
vonadel
2014-08-25
Mitt omdöme om denna är nog inte riktigt rättvis då jag mest störde mig på att Canal Digitals/Cmores synkning av undertexten var så kass. Jag kunde dock uppfatta att Sean Penn gör ett riktigt bra jobb i vanlig ordning. Annars ryktes jag inte med, som sagt. Men, utan störningsmomentet hade den nog fått högre betyg. 5/10
Visa äldre kommentarer »