Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Million Dollar Baby


En före detta proffsboxare driver en boxningsklubb där det en dag dyker upp en tjej som bestämt sig för att bli proffsboxare. Han är inte intresserad av att hjälpa henne, och är övertygad om att hon kommer att misslyckas. Hon är envis och börjar träna på egen hand. Snart har klubbens allt i allo fått upp ögonen för hennes talang och börjar coacha henne. Motgångar och folkets misstro byts snart i framgång och beundran.


Originaltitel Million Dollar Baby
Regissör Clint Eastwood
Manus Paul Haggis
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Morgan Freeman, Hilary Swank, Clint Eastwood, Brian F O'Byrne, Margo Martindale, Jay Baruchel, Michael Peña, Mike Colter, Lucia Rijker, Anthony Mackie, Riki Lindhome, Benito Martinez, Bruce MacVittie
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16851
Filmnummer 27690

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av ontherocks
Gamle Frankie Dunn tränar inte tjejer. Han är en skaplig tränare, men han lägger inte någon energi och tid på att träna kvinnliga boxare. När lastgamla Maggie Fitzgerald en dag står och slår...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av joppejoppe
Clint Eastwood spelar boxningstränaren Frankie Dunn, som egentligen väl är för gammal för boxningen men som just inte har någon annan fast punkt i sitt liv. Han driver ett gym som verkar vara p...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av neo_lord
Clint Eastwood senaste blev något oväntat den stora vinnaren vid årets Oscarsgala med 4 statyetter, bland annat för bästa film och bästa regi. Men var den verkligen värd alla dessa guldgubba...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Clintan spelar en före detta proffsboxare som sköter en boxningsklubb. När det dyker upp en målmedveten tjej som vill bli proffs blir han tveksam, men han beslutar sig ändå för att träna henne...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av othis
Boxningsfilmen är en Hollywoodgenre med anor långt bortom sjuttio- och åttiotalens Rockyfilmer. Historien brukar vara ungefär den samma; en kille från bakgatorna eller bondlandet kommer in i boxn...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2022-03-05
Ingen skrattfest direkt. Manipulativt sentimental, och många delar är enormt förutsägbara. Att den vann de Oscars den vann, eller några alls för den delen, är ju ett skämt.
Roswall
2018-02-14
En något svag trea då det är vissa bitar i regin jag får väldigt svårt för, dels är det berättarrösten, dels är det publiken och vissa klipp på publiken under boxningscenerna. Vissa scener är något övertydliga och därtill långsamma. Den har också på sin håll höga höjder.
Mikael602
2018-01-25
Hilary Swanks bästa prestation
RustyFilm
2016-12-07
En boxningsfilm? Ja visst, Swank går på knock. Men händelseförloppet är bortom det förväntade. Huvudrollstrion Clintan, Freeman och Hillary Swank gör alla en strong insats, speciellt Swank. Jag blir alltmer imponerad av henne. Mycket beröm och statyetter har det här fått, för mycket tycker nog jag. Men sevärt är det.
GreenMamba
2016-08-21
Jag brukar inte vara så frikostig med femmorna men det här var en klockren femma!

2016-08-17
Clintan er så flink. Åssen gjør gammern det?
supermancover
2016-07-22
Gillar många skådespelare i denna, men himla trög och irriterande i perioder. Väldigt synd, då jag trodde att jag skulle tycka jättemycket om filmen. Så blev det inte. En svag trea.
Tatty
2016-07-10
Jätte bra och stark film med Hilary Swank! Sorglig film också. Morgan Freeman och Clint Eastwood är också jätte bra i filmen.

2016-06-14
En bra och rörande film men det är något som skaver. Kanske är det att det finns vissa sentimentala trummor som man slår lite för hårt och lite för länge på. Typisk ge mig en oscar-film.
Donedon
2016-04-11
Mycket bra men smått depressiv
Visa äldre kommentarer »