Min farbror Antoine

Platsen är ett kallt, lantligt Québec vid jultid. Vi får följa en ung pojkes väg in i vuxenlivet och hans familjs vardagsliv.

Originaltitel Mon oncle Antoine
Alternativ titel My Uncle Antoine, Silent Night
Regissör Claude Jutra
Manus Claude Jutra
Genre 70-tal, Drama
Skådespelare Jacques Gagnon, Lyne Champagne, Jean Duceppe, Olivette Thibault, Claude Jutra, Lionel Villeneuve, Hélène Loiselle

Snah
2016-04-10
En film om en kanadensisk handelsbod i den fransktalande obygden och dess residenters gärningar och ogärningar med eller utan alkohol. Typisk handelsbodsrulle.
Spidde
2013-12-01
Hörde talas om filmen häromdagen när jag kollade igenom en YouTube-lista över de 50 bästa 70-talsfilmerna. Hade aldrig hört talas om den, tyckte den lät kul och bestämde mig således för att se den. Tycker inte riktigt att det är något mästerverk, men helt klart intressant och sevärd. Ingen actionfilm direkt, och tempot är lite väl segt. Men skådespelarna, miljöerna och fotot är riktigt bra. Stark trea, allt som allt.
final_cut
2013-03-13
Bergman har nog lånat en hel del till sin Fanny och Alexander från denna film, fast kanadensare gör det bättre! Här finns pojken och flickan, den disillusionerade vuxenvärlden, klasskillnader och så döden... allt bubblande under ytan på ett idylliskt vinterlandskap, skildrat på ett okomplicerat sätt...nästan som en barnfilm. Tar lång tid på sig att komma igång, men som helhet är den i en klass för sig.