Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Min granne Totoro


För att kunna bo nära sin mor som är sjuk, flyttar Satsuki och hennes lillasyster Mei med sin far till ett hus på landet. En dag när Mei leker i trädgården får hon syn på en lustig varelse och följer efter den in bland snår och buskar och slutligen in i ett stort urholkat träd. Där hittar hon Totoro. En gigantisk ekorrliknande varelse. Totoro kan bara ses utav barn, och de båda flickorna upplever drömska äventyr tillsammans med Totoro och hans vän, den jättelika Kattbussen.


Originaltitel Tonari no Totoro
Alternativ titel My Neighbor Totoro
Regissör Hayao Miyazaki
Manus Hayao Miyazaki
Genre Familjefilm, Fantasy, Anime, 80-tal
Skådespelare Sumi Shimamoto (röst), Chika Sakamoto (röst), Noriko Hidaka (röst), Hitoshi Takagi (röst), Shigesato Itoi (röst), Toshiyuki Amagasa (röst), Tanie Kitabayashi (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11619
Filmnummer 5065

Recensioner

Skapad 2019-12-04 av sethgecko
Anime är inte riktigt min grej, så, det är sagt. Jag kommer ihåg att jag och en kompis hittade Spirited Away på lite, ehum, olagliga tillvägagångssätt, men jag var rätt ointresserad av att se...   Läs mer »

Skapad 2019-11-21 av connya
När jag var mindre gillade min bästa kompis och hans bror Animeserien/filmerna \"Robotech\". Jag var aldrig riktigt fascinerad av robotar eller rymdstrider och förknippade Anime med någonting dål...   Läs mer »

Kommentarer


idaho1981
2021-06-26
Fin barnfilm. Karaktärerna är väldigt fint utmejslade, speciellt Mei.
Tee-L
2020-08-23
Man blir ju bara glad av denna!
BarryHero
2020-05-08
Fin mer eller mindre självbiografisk film av Hayao Miyazaki som handlar mer om systrarna och deras förhållande till sin far och sjuka mor än Totoro. Fantasifulla animationer när kattbussen nästan är roligast och fyndigast blandat med vackra miljöer från den japanska landsbygden.
hsimpson
2020-03-21
Omtitt, och höjning till en stabil fyra. Första halvan är svagare, men sedan tar det sig ordentligt. Skildringen av Mei är underbar.
JohnTron
2020-02-21
Jag höjer till en femma - magisk och barndomsnostalgisk så att alla murar rivs.
Rai
2018-10-24
Har alltid varit svag för den här filmerna...
karlmats
2018-06-02
Inför besöket på Ghiblimuseet är det läge att se om lite Miyazaki och Totoro är väl kanske den mest klassiska av hans figurer. Vid en omtitt tycker jag betydligt bättre om den här filmen än vad min första kommentar antyder. Visst, det händer fortfarande inte så mycket, men det är väldigt gulligt alltihop och på ett sätt ganska befriande med en film utan baddingar och konflikter. Tänk om hela den svenska debatten ända fram till valet skulle ha samma grundinställning, nyfikna upptäcktssökande människor istället för självskapade svartvita världsbilder, vilken fantastisk tillvaro vi skulle kunna se fram emot. 3an är hyfsat stabil den här gången. -------- 21/6-09 Miyazakis första 2a så här långt men jag ser inget annat val. Storyn är i det närmaste obefintlig och det vägs inte upp med nån vidare känsla för karaktärerna som också är det vekaste jag sett från mäster Hayao. Totoro själv är rätt skön även om jag kan tänka mig att många ungar blir livrädda för honom och musiken är som vanligt härligt svängig och stämningsfull. Den här är i likhet med Kikis expressbud mer jordnära än säg Nausicaa vilket tyvärr inte tilltalar mig lika mycket. Kattbussen var rätt fräsig dock.
Rele
2018-02-03
En bra familjefilm. Jag ger en stark trea.
Jamesa
2017-11-12
Härlig film och fin historia.
hakuna
2017-08-17
Magisk
Visa äldre kommentarer »