Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Min kusin Vinny


Två killar blir arresterade för ett mord som de inte begått. De ringer då sin kusin Vinny. En oerfaren advokat men med en väldigt stor röst. Till en början funkar ingenting för honom men efter en stund så blir han varm i kläderna och börjar få fart på försvaret.


Originaltitel My Cousin Vinny
Regissör Jonathan Lynn
Manus Dale Launer
Genre Komedi, 90-tal
Skådespelare Joe Pesci, Marisa Tomei, Ralph Macchio, Mitchell Whitfield, Fred Gwynne, Lane Smith, Bruce McGill, Maury Chaykin, James Rebhorn, Austin Pendleton, Paulene Myers, Raynor Scheine
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3098
Filmnummer 3811

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2023-11-04
Vill gärna gilla den, men kan inte släppa att händelseförloppet och karaktärerna bara är lite för korkat för att det hela ska kännas trovärdigt. Allt känns liksom för konstruerat för att den här udda situationen ska uppstå, vilket egentligen inte hade behövts för att få en intrig som denna att kicka igång. Men givetvis kul att se Joe Pesci i en huvudroll. Hans enda? Han gör jobbet bra, och har ett utsökt samspel med filmens klarast lysande stjärna Marisa Tomei. I övrigt är det mer småcharmigt än kul och lite för korkat för att vara direkt sympatiskt. Ingen direkt dålig film, men inte särskilt bra heller. Överväger trean, men det får räcka med två.
Kaneltompa
2016-11-03
Som liten såg jag filmen flera gånger och tyckte jättemycket om den. Nu många år senare håller den inte riktigt. Börjar bra, men blir sen lite seg. Själva rättegången är lite bättre. Men överlag är den inte direkt så rolig.
Stygga-Vargen
2016-10-20
Bra, rolig och underhållande film med skön humor och bra skådespelare. En av de bättre filmerna Ralph Macchio medverkat i.
Redfield4ever
2016-06-20
Joe Pesci och Marisa Tomei alltså... jag vill fan se en uppföljare på den här filmen nu!
Muskelkungen
2016-01-03
SVAG trea. Bedagad. Tiosekundersskämt dras ut till en-två minuter. Känns fel att man gäspar när det är tänkt att man skall skratta.
Olof_Gronlund
2015-12-20
Jag kan tänka mig att man gillar filmen mer om man är uppväxt med den, men det har kommit bättre filmer med liknande tema och upplägg på senare tid tyvärr. Lite löjligt att det ens ska gå till rättegång, men men, sånt man får ta. Den var underhållande faktiskt och lite småkul, men man satt inte och flabbade högt ensam precis. Spänningen var där, men lite för förutsägbar och tramsig humor. En 3a får den, lite mer mot plusset av mig. En film man kan ha på i bakgrunden en fredag eller lördag när det inte går något speciellt på tv.
Barneyk
2015-10-20
Riktigt kul och charmig! Inget mästerverk direkt men riktigt kul och bra!
Bumbi78
2015-07-10
En modern klassiker inom komedigenren. Rolig och gjord med hjärtat. Den här sortens komedier görs inte längre, nu ska allt mest handla om sex och bajshumor.
koldowsky
2015-01-31
Fantastiskt soundtrack!
GinNTonic
2015-01-25
Börjar tveksamt men avslutar på topp. Precis som Vinny själv!
Visa äldre kommentarer »