Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Minority Report


Washington 2054. Det är en framtid där mördare arresteras och döms innan de ens utfört dådet. Allt med hjälp av den senaste teknologin. En polis som dagligen arresterar framtida brottslingar är John Anderton, men en dag vänds hans liv upp och ner då han själv blir anklagad för mord. Någon försöker sätta dit honom och plötsligt är han den jagade.


Originaltitel Minority Report
Regissör Steven Spielberg
Manus Scott Frank, Jon Cohen
Genre Action, Thriller, Science Fiction, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Tom Cruise, Max von Sydow, Colin Farrell, Samantha Morton, Neal McDonough, Patrick Kilpatrick, Jessica Capshaw, Lois Smith, Kathryn Morris, Peter Stormare, Mike Binder, Tim Blake Nelson, Joel Gretsch, Daniel London, Michael Dickman, Matthew Dickman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 19782
Filmnummer 4982

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av LittleNicky
Filmen utspelar sig i Washinton D.C år 2054 då man med hjälp av ny teknologi kan förutse mord och arrestera mördaren innan han hinner mörda någon. En person som är mycket för detta är John A...   Läs mer »

Skapad 2019-12-01 av weng-weng
Senast jag skänkte pengar till Steven Spielbergs minnesfond var vid A.I. som charmade till sig en tvåa i betyg. Den här gången är jag något mer välvilligt inställd. Framtidens robotspindlar s...   Läs mer »

Skapad 2019-12-01 av Loomis
Steven Spielberg tar återigen an sig uppgiften att försöka skildra vår framtid, i sin förra film A.I var det robotar som stod för handlingen och kritiken lät dela på sig. Denna gång ger han s...   Läs mer »

Kommentarer


Willythekid
2021-02-20
Kanske för att jag som litet puttefnask älskade den, men jag är fortfarande sjukt svag för denna filmen. Gillar verkligen atmosfären och handlingen i denna rullen!
TheHerminator
2020-06-25
En svag trea tbh, men iaf guldstjärna för att det är den mest Philip K Dickska filmatiseringen jag har sett.
dudson
2020-03-06
En film där alfha-hanarna står på led..Skoj se Cruise samt Colin försöker bräcka varandras herravälde. Storyn är ZZZzzsövande dock"(
Tolkana
2019-10-19
Spännande!!!!!!
Rai
2018-03-06
Gäsp!!!
JD
2017-10-22
Det är ganska fascinerande hur Spielberg kan ro hem en historia som rymmer så många utmaningar när det gäller allmän logik och krav på trovärdighet (ja även sf- och tidsresegenren behöver ha ett sådant kontrakt med åskådaren). Men han gör det tack vare tempo och en ovanlig begåvning för make believe. Och skildringen av ett framtida kommersiellt kontrollsamhälle känns nästan som en spådom som håller på att besannas.
Jamesa
2017-03-05
Det här är en bra film. Gillade den när den kom och gillar den fortfarande.
foppa99
2017-02-05
Såg om den, o Oj va bra den e
RustyFilm
2016-12-10
Filmens färglöshet och grovkornighet är vad jag kan förstå en stämningseffekt som Kaminski/Spielberg skapat och inte ett DVD överföringsfel. Jag upplever det dock som en ganska dålig och tråkig bildeffekt. [när jag bedömer bildkvalitet är det vad jag ser och upplever som bedöms, det spelar ingen roll varför det ser ut som det gör] Tyckte filmen var direkt dålig i början, men det tog sig mot mitten och slutet då även det artificiella inslaget minskar. Små grodorna va bra.
Marrudin
2016-06-27
Bra och riktigt spännande film som hade en del sunkiga actionscener och kändes ibland lite slarvigt gjord, men överlag grym film!
Visa äldre kommentarer »