Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Mirakel till salu


En religiös bedragare reser omkring och håller väckelsemöten. Han har lätt att få kontakt med sin lättrogna publik som mer än gärna ger honom pengar för upplevelsen.


Originaltitel Leap of Faith
Regissör Richard Pearce
Manus Janus Cercone
Genre Drama, Komedi, 90-tal
Skådespelare Steve Martin, Lolita Davidovich, Debra Winger, Liam Neeson, Meat Loaf, Delores Hall, Philip Seymour Hoffman, Lukas Haas, M C Gainey, LaChanze, John Toles-Bey, Albertina Walker, Phyllis Somerville, Troy Evans
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 230
Filmnummer 1136

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


jonbo
2014-04-28
Martin känns inte helt gjuten, och inte filmen heller, som att den slarvar bort något längs med. Men det är fortfarande en förvånansvärt nyanserad och trevlig film.
dafreakish
2012-05-16
Jag gillar Martin men i den här seriösare rollen än vad man vanligtvis ser honom i är han ganska felcastad. Att historien dessutom är rätt trist hjälper ju inte heller. Jag förstår syftet med filmen och kritiken mot väckelserörelsen men moralen flyger ändå all världens väg i slutändan. Jag har helt enkelt oerhört svårt att sympatisera med Martins gräsliga huvudkaraktär.
Jonas77
2012-03-23
För oss som gillar Martoin är det en klar 4:a.
mammene
2012-03-18
Bättre än jag trodde. Jag blir alltid lite misstänksam när Steve Martin är inblandad, men här gjorde han en bra tolkning av den kringåkande frälsaren utan att riktigt förstå vem som lurade vem? Visar ett av många sätt hur religion kan användas. Stark tvåa.
StureStenhög
2012-03-14
Verkade oroväckande tramsigt till en början, men filmen var faktiskt både seriösare och bättre än vad jag hade trott. Man förmedlar en förvånansvärt balanserad bild av religion och dess funktion, och det blir därmed ganska intressant, även om jag inte är helt säker på att jag tolkar filmen helt som det var tänkt. Steve Martin funkar bra i huvudrollen, och jag tycker alltid det är lite kul att se lurendrejare på film, här får man också en ganska bra inblick i hur karaktärerna jobbar. Kul dessutom med en ung Philip Seymour Hoffman som försvinner in och ut i bild lite då och då. Det är väl fortfarande en ganska slätstruken film, men en svag trea tycker jag ändå att den kan vara värd
federico033
2011-12-25
Nä, mest trött
Kurganen
2009-04-18
Jag förstår att det är tänkt som ett inlägg i (den amerikanska) väckelserörelsen men Steve Martin är helt fel i rollen och filmen som helhet hackar betänkligt i mitt tycke. Liam Neeson gör ett solitt arbete och det är allt.
Pralle
2008-10-21
Skön film. Jag gillar den.
NEDERVETIL
2007-06-30
Steve M. kan ibland få till en riktig bra roll som passar bra in i hans natur... detta är en av dom historierna... rekomenderas ...
fridenpaden
2007-06-27
Känns verkligen inte som en Martin-film. Men den är bra.
Visa äldre kommentarer »