2.4
2.4
Mirakel till salu
En religiös bedragare reser omkring och håller väckelsemöten. Han har lätt att få kontakt med sin lättrogna publik som mer än gärna ger honom pengar för upplevelsen.

Originaltitel | Leap of Faith |
Regissör | Richard Pearce |
Manus | Janus Cercone |
Genre | Drama, Komedi, 90-tal |
Skådespelare | Steve Martin, Lolita Davidovich, Debra Winger, Liam Neeson, Meat Loaf, Delores Hall, Philip Seymour Hoffman, Lukas Haas, M C Gainey, LaChanze, John Toles-Bey, Albertina Walker, Phyllis Somerville, Troy Evans |
Martin känns inte helt gjuten, och inte filmen heller, som att den slarvar bort något längs med. Men det är fortfarande en förvånansvärt nyanserad och trevlig film.
Jag gillar Martin men i den här seriösare rollen än vad man vanligtvis ser honom i är han ganska felcastad. Att historien dessutom är rätt trist hjälper ju inte heller. Jag förstår syftet med filmen och kritiken mot väckelserörelsen men moralen flyger ändå all världens väg i slutändan. Jag har helt enkelt oerhört svårt att sympatisera med Martins gräsliga huvudkaraktär.
För oss som gillar Martoin är det en klar 4:a.
Bättre än jag trodde. Jag blir alltid lite misstänksam när Steve Martin är inblandad, men här gjorde han en bra tolkning av den kringåkande frälsaren utan att riktigt förstå vem som lurade vem? Visar ett av många sätt hur religion kan användas. Stark tvåa.
Verkade oroväckande tramsigt till en början, men filmen var faktiskt både seriösare och bättre än vad jag hade trott. Man förmedlar en förvånansvärt balanserad bild av religion och dess funktion, och det blir därmed ganska intressant, även om jag inte är helt säker på att jag tolkar filmen helt som det var tänkt. Steve Martin funkar bra i huvudrollen, och jag tycker alltid det är lite kul att se lurendrejare på film, här får man också en ganska bra inblick i hur karaktärerna jobbar. Kul dessutom med en ung Philip Seymour Hoffman som försvinner in och ut i bild lite då och då. Det är väl fortfarande en ganska slätstruken film, men en svag trea tycker jag ändå att den kan vara värd
Nä, mest trött
Jag förstår att det är tänkt som ett inlägg i (den amerikanska) väckelserörelsen men Steve Martin är helt fel i rollen och filmen som helhet hackar betänkligt i mitt tycke. Liam Neeson gör ett solitt arbete och det är allt.
Skön film. Jag gillar den.
Steve M. kan ibland få till en riktig bra roll som passar bra in i hans natur... detta är en av dom historierna... rekomenderas ...
Känns verkligen inte som en Martin-film. Men den är bra.