Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Miss Bala


Laura drömmer om att delta i en skönhetstävling i Mexiko tillsammans med sin bästa vän Suzu. Deras dröm krossas dock under ett besök på en nattklubb som kontrolleras av kriminella gäng.


Originaltitel Miss Bala
Regissör Gerardo Naranjo
Manus Gerardo Naranjo, Mauricio Katz
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Stephanie Sigman, Juan Carlos Galván, Noé Hernández, Irene Azuela, Javier Zaragoza, Lakshmi Picazo, Jose Yenque, James Russo, Leonor Vitorica, Gabriel Heads, Hugo Márquez, Miguel Couturier
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 147
Filmnummer 92723

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Raimo_1985
2017-11-10
Trodde den skulle vara lite badass och vigilante/hämnar-aktig men den var mest tragisk, sorglig och eländig.
KyLLo
2017-07-18
Lite besviken. Tanken är god, utförandet sämre. Maria Full of Grace är ett mycket bättre alternativ med liknande tema. En stark tvåa.
-kakihara-
2016-06-14
Svag tvåa, börjar bra men sen dalar det och segt värre.
Murvel48
2016-01-06
Rätt tråkig mestadels, och jag var nära att ge upp. Svag tvåa.
hestret
2013-08-01
Mycket stil, lite logik är min sammanfattning på den här filmen. Hade ändå lite förhoppningar, men blev rätt besviken. Filmen har en trist repetitiv regi och samma sak gäller delvis fotot. Fotot bjuder dock på vissa godbitar i form av tracking shots eller över-axeln-bilder som räddar upp fotot lite grann. Huvudkaraktären är också rätt tråkigt skriven och visar inte på någon vilja, styrka eller kreativitet utan flyter mest med. Detta funkar inledningsvis, men det blir rätt mellanmjölkigt snabbt. Jag har inget emot dessa karaktärer av princip, men här kändes det inte avsiktligt, utan mer en miss av kreatörerna. Filmen blir bara en lång, utdragen historia där vi får se henne i väldigt dåliga situationer och det känns oklart om filmen vill vara en exploationsfilm eller en film om explotation. Detta är lite synd för skådespelerskan i huvudrollen visar ändå på potential. Det är också uppenbart att droger är dålig för alla, särskilt för folk i Mexiko. Det missar man inte. Missar man detta har man slängt in lite statistik i slutet av filmen... Nej, det här var en rätt dålig thriller med större ambitioner som den inte lyckades nå. Betyget är en stabil tvåa.
trailer
2013-04-19
Levde inte upp till förväntningarna. Härligt rörig och oviss. Svårt att veta vad som var vad. Skön skildring av den kriminella världen.

2013-02-04
Helt okej. Periodvis spännande. Något ostrukturerad. 5 av 10.
hastan
2012-12-23
otroligt långtråkig film, som inte lyckades beröra mig det minsta
JimCarrey
2012-11-11
Intressant hur kvinnan är helt passiv hela filmen igenom. Vid ett par tillfället försöker hon påverka sakernas gång men det ger inte heller nån utdelning. Mycket trovärdigt och medryckande
Ola_Schubert
2012-10-20
Det var en annorlunda film än jag väntade mig. Jag hade räknat med en ganska ytlig actionfilm. Men, som väl var, så var den djupare än så och skildrar vanliga människors utsatthet i drogkriget. Speciellt så är kontrasten skriande mellan den glamorösa skönhetstävlingen och den brutala verkligheten. Filmen innehåller ett mycket fult klipp och twisten var tämligen väntad. Men det räcker i alla fall till en stark trea i betyg.
Visa äldre kommentarer »