Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Mitt hem är Copacabana


Guldbaggebelönat lyriskt reportage, som rör sig mellan spel- och dokumentärfilm, om föräldralösa barn i Rio de Janeiros slumkvarter.


Originaltitel Mitt hem är Copacabana
Alternativ titel My Home Is Copacabana
Regissör Arne Sucksdorff
Manus João Bethencourt, Flávio Migliaccio, Arne Sucksdorff
Genre Dokumentär, Äventyr, Drama, 60-tal
Skådespelare Leila Santos de Sousa, Cosme dos Santos, Josafá Da Silva Santos, Toninho Carlos de Lima, Allan Edwall (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 175
Filmnummer 3240

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


StureStenhög
2020-08-03
Det här tyckte jag mest bara var trist. Filmen har ett självpåtaget allvar som är väldigt oattraktivt och gjorde att jag redan från början hade svårt att ta den till mig. Lite som att de själva tyckte att det räcker att de överhuvudtaget gör den här filmen för att den ska anses vara bra. Så mycket intressant tycker jag inte att den har att säga heller, och berättandet är livlöst och oinspirerat
yrkeschaufföre
2019-01-31
Detta var inget för mig, jag hade varit mycket mer intresserad om det varit 20 minuter rak dokumentär!
Tonti
2018-01-22
Väldigt fin film med lite mästrande berättarröst och helt fantastiskt foto.
emilstjernholm
2017-01-07
En del scener är oförglömliga och det känns lite som att Sucksdorff hittar hem i Brasilien. Bra barnskådespelare överlag. Samtidigt irriterar jag mig en del på vissa stilelement, däribland den malplacerade berättarrösten.
KyLLo
2016-10-23
Väldigt osvensk bortsett från berättarrösten. Fina bilder räddar trean. Annars spretig och svår att få grepp om. Edwalls berättarröst som kommer in emellanåt för tankarna till svensk barn- och familjefilm, men inget annat i filmen gör det.
MattiasStrand
2016-10-05
Lika mycket som det är ett dokument om Rio är det ett tidsdokument av Sverige -65. Hatar t ex Edwalls berättarröst rakt igenom, men den känns ju samtidigt så otroligt tidstypisk. Vackert foto. Barnen gör en bra insats.
lekke
2010-10-10
Såg om den i måndags. Ger den fortfarande samma betyg. Ett fint fotograferat dokument om en för många hård verklighet. Den unga flickan Lici har ett enormt register i sin mimik som man inte kan tro existerar i ett barn. Att hon tvingar fram tårar i en del scener kan bero på att de är förankrade i känslor som speglar hennes verklighet som gatubarn.
Tonti
2007-12-19
Man kan ju hemskt mycket undra varföd vhs-utgåvan som jag lånade från biblioteket inte var textad, det enda jag fattade nu var Allan Edvalls berättarröst och några lösryckta ord (man har ju trots allt läst spanska i ett antal år och portugisiska är ganska nära besläktat). Hursomhelst kunde jag ändå fatta att detta är en jäkligt bra film. Bildmässigt är det bland det snyggaste svenskproducerade som jag har sett och historian är väldigt fin och gripande. En textad dvd-utgåva tack!
Midkiff
2007-07-05
djonipony har verkligen helt missuppfatatt vad en dokumentär film är!! En fantastisk jordnära berättelse med lyhörd regi av sucksdorff.
IanCurtisRIP
2007-04-21
Stefan Jarl valde att visa denna film i samband med att han fick SFFs glasstatyett idag. Han sa att det var den filmen som påverkat hans filmskapande mest. Personligen tyckte jag den kändes lite väl mycket De Sica eller Los Olvidados.
Visa äldre kommentarer »