3.4
3.4
Mitt liv, mitt val 2

En inblick i lesbisk kärlek i Amerika under tre decennier. En äldre kvinna blir änka när hennes partner sedan över 50 år dör 1961. En feminist upptäcker 1972 att hon attraheras av en annan kvinna och ett annat par är angelägna att bli föräldrar 2000.
Originaltitel | If These Walls Could Talk 2 |
Regissör | Martha Coolidge, Jane Anderson, Anne Heche |
Manus | Jane Anderson, Sylvia Sichel, Alex Sichel, Anne Heche |
Genre | Drama, Romantik, 2000-tal |
Skådespelare | Sharon Stone, Chloë Sevigny, Ellen DeGeneres, Nia Long, Vanessa Redgrave, Natasha Lyonne, Michelle Williams, Heather McComb, Paul Giamatti, Elizabeth Perkins, Jenny O'Hara, Rashida Jones, Regina King, Kathy Najimy, Amy Carlson |
Jo, de första två delarna var väldigt bra och den sista betydligt sämre med en massa opassande humor, som flera tidigare påpekat. Den drar tyvärr ner filmen lite och en trist not att avsluta på.
Stark trea. De två första delarna skildrar respektfullt både sorg och rädsla men också lycka och stolhet. Den tredje delen var bara pinsam, jag skämdes för både Ellens och Sharons skull. Chloë Sevigny in drag är en väldigt stor behållning.
Definitivt över förväntan. Sista delen kändes inte riktigt som att den passade in med de två andra men den första skulle helt klart fått en femma som fristående kortfilm. Överlag så blir det en fyra.
Skulle vilja se en film på samma tema med Vin Diesel och Sylvester Stallone i huvudrollerna!
Mycket "Bullens brevfilm"-känsla, fast med kända skådisar och bättre budget. De tre historierna var inte särskilt övertygande som fiktion, bara som iscensatta scenarior som ska belysa olika problem i en upphottad historisk dokumentär. Ungefär som journalfilmen om lesbiskhet som visades i första delen, om än med bättre skådespeleri. Som dokumentär, inte som drama, kan jag rekommendera filmen som inblick i lesbisk (amerikansk) historia. Första delen var mest övertygande känslomässigt. I andra delen var Chloe Sevigny visserligen het i jeans och läder, men kändes precis så utklädd som hon påstod att femmen skulle se ut i hennes kläder. De kunde ha typecastat en butch, men det hade väl inte sett lika aptitligt ut för en heteropublik... Tredje delen kändes mest plastig sitcom.
Jag vill veta mer om första delen! :O
Tre spännande och gripande historier. Där den andra är minst orginel, men fortfarande mycket intressant!
Om vi bortser från den sista delen, som mest är småtöntig, är denna film i tre delar riktigt riktigt bra.
Oj. Är jag ensam om att gilla tredje delen bäst? De andra delarna är treor men tredje delen är en femma. Kan se den om och om igen. Älskar samspelet mellan Ellen och Sharon och att den är rolig och allvarlig på samma gång.
sådär. tråkig sista del.