Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Mitt liv som hund


Ingemar bor tillsammans med sin bror och sjukliga moder. Han har en tuff tid, men inte så tuff som Laika - en rysk hund som sändes ut i rymden. Han skickas iväg till släktingar på landet över sommaren. Där stöter han på olika människotyper och upplever saker som kommer att påverka honom resten av hans liv.


Originaltitel Mitt liv som hund
Alternativ titel My Life as a Dog
Regissör Lasse Hallström
Manus Lasse Hallström, Reidar Jönsson, Brasse Brännström, Per Berglund
Genre Drama, Komedi, Familjefilm, 80-tal
Skådespelare Anton Glanzelius, Tomas von Brömssen, Anki Lidén, Melinda Kinnaman, Kicki Rundgren, Ing-Marie Carlsson, Lennart Hjulström, Leif Ericson, Christina Carlwind, Ralph Carlsson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 37003
Filmnummer 26

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


sodomiten
2021-01-29
Michael Jacksons favoritfilm. Han träffade även Anton Glanzelius har jag för mig.
Rai
2017-09-20
Bra film, men lite väl överskattad!!
Hypostas
2016-12-24
Förmodligen Lasse Hallströms bästa film. Fyran kvarstår efter omtitt.
RustyFilm
2016-12-05
Det bästa som har presterats i Sverige inom film. Lasse Hallströms internationella genombrott Guldbaggevinnare, Golden Globes vinnare, Oscars nominerad, vald till bästa utländska film i flera länder. En familjefilm som roar och berör oavsett ålder. Rekommenderas alla.
Stygga-Vargen
2016-10-19
Klassiker och mästerverk! Det här är det bästa Hallström gjort!
AlbinWesley
2015-06-29
Ett sannerligen synnerligen suveränt fint drama, med mängder av värmde och en hel del humor. Jag kan ha invändningar mot vissa karaktärer och repliker kanske, men knappast mot helheten. Så ömsint och genuint, bra.
Krille80
2014-11-02
Kärleksfull, varm och mänsklig film. Hela filmen bygger på människor och deras relationer, eller avsaknaden av det, till varandra. Se den här filmen som en god inspirationskälla i livet då sensmoralen som genomsyrar den är att hur eländigt allt ändå verkar så finns det alltid något positivt. framförs med en stor gnutta humor mitt i allt allvar. 3+
Fläskkäft
2014-09-13
Småmysig film med lite tårar o lite skratt. Handlar egentligen inte om så mycket utan vi får följa med på Ingemars lilla resa och tankegångar. Flertalet kända svenska skådisar bidrar och Anton Glanzelius är bra som grabben från stan. Mysig känslofylld musik av Björn Isfält passar in ypperligt bra. Vackert sommarfoto som får en att längta efter värmen. En väldigt typisk Lasse Hallström film.
Berniey
2014-02-08
En välspelad berättelse med vackra miljöer som dock har sina brister och aldrig blir så bra som den kunde ha blivit, men klart sevärd är den men berättar rösten är irriterande och manuset är inte så värst övertygande, men sevärd.
nikdelarge
2014-02-07
Vacker film, oerhört vacker.
Visa äldre kommentarer »