Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Mitt namn är Joe


Joe Kavanagh bor i Glasgow och har varit nykter i nästan ett år. Joe känner att hans liv håller på att ordna upp sig trots att han är arbetslös. Han träffar Sarah och de inleder ett förhållande.


Originaltitel My Name Is Joe
Regissör Ken Loach
Manus Paul Laverty
Genre Drama, Romantik, 90-tal
Skådespelare Peter Mullan, Louise Goodall, Gary Lewis, Lorraine McIntosh, David McKay, Anne-Marie Kennedy, Scott Hannah, David Peacock, Gordon McMurray, James McHendry, Paul Clark, Stephen McCole, Simon Macallum, Paul Gillan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 681
Filmnummer 4594

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Krille80
2014-11-30
En mycket övertygande och sympatisk film från Ken Loach. Det finns få regissörer som så starkt kan porträtterar socialrealism som Loach. Det är väldigt starkt och man kan inte undgå att engagera sig i människoödena i denna film. Skådespelaren Peter Mullens prestation här är helt fantastiskt och imponerade väldigt mycket på mig. 4-
Berniey
2013-03-08
Skådespelarna är fantastiskt bra o då speciellt Peter Mullan i detta rörande o gripande drama men det känns ändå som om det kunde utvecklats bättre då det känns en aning splittrat.
Spidde
2012-06-27
Jag har sett bättre Loachfilmer, men visst, den här är också bra. Sympatisk film med riktigt bra skådespelare, dock hade jag önskat att filmen kändes mer fokuserad. Stark trea.
SoulSurvivor
2009-07-12
Könsrollerna i filmen är realistiska och deskriptiva, inte preskriptiva. Jag tycker de visar könsroller ungefär som de är. Tyvärr har vi inte avskaffat könsroller än och så länge de finns bör de skildras. Här är ju personerna dock mer människor än kön. Loach kan se djupare än bara könsroller, om man jämför med valfri Hollywoodrulle. Sedan kan man diskutera hur stereotypa de är. Det är kvinnan som har ett jobb och lite ordning på sitt liv och som ställer krav även när hon är kär. Mannen är arbetslös, strulig, alkis som sitter och gråter.

2009-03-03
Älskvärd huvudkaraktär, och Loach berör en på ett behagligt sätt som vanligt.
Vapahtaja
2008-05-19
ganska medelmåttig då jag såg den på morgonkvisten
SoulSurvivor
2007-08-11
Lätt den bästa Ken Loach-filmen. Så jävla mänsklig och samtidigt kompromisslös. Fantastiska skådespelarinsatser!
GerrardOlo
2006-03-20
Så bra! KenLoach är socialrealismen kung.
nillas
2006-01-20
Så vacker att jag grät.
Nervegas
2005-11-04
Precis som vanligt med Loach är det oerhört plågsamt, eftersom man inte lämnas något val än att engagera sig.
Visa äldre kommentarer »