Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Moderna människor


Vi är hemma hos Den lilla flickan (egentligen en dvärg), som förbereder en julaftonsmiddag för sina släktingar. Hennes syster är redan där. Båda är klädda i morgonrock. Systern håller en lång monolog, där hon beklagar sig själv och sitt orättvisa öde. Hon är frånskild och ringer successivt samtal till sina vänner och sin f d man, allt under det att hon röker och pimplar rödvin. Den lilla flickan städar, sopar golvet. Under hela filmen yttrar hon inte ett ord. Systern ringer på nytt ett samtal. "Ingen människa är hemma. Vad hittar dom på egentligen? Vad pratar dom om? Kan meningarna vara så långa? Vad skrattar dom åt? Dom ligger väl hemma hos nya människor och sover under nya täcken. Dom viskar så att man inte ens ska kunna fantisera vad dom talar om. Tänk inte på mig! Jag vet inte vad någon talar om. Fortsätt bara! Det är inte första gången som jag står så här, det vill jag bara tala om. Förr eller senare blir det alltid jag som får stå på det här viset. "


Originaltitel Moderna människor
Regissör Marie-Louise Ekman
Manus Marie-Louise Ekman
Genre Familjefilm, Komedi, 80-tal
Skådespelare Annika Nuora, Johannes Brost, Gudrun Brost, Rolf Skoglund, Åke Pallarp, Pi Eriksson, Josephine Bornebusch, Ulla-Britt Norrman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9
Filmnummer 47543

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KimEkberg
2020-08-26
hade väldigt höga förväntningar, som delvis införlivas. Öppnar ju heelt magiskt med fenomenalt kameraarbete och äntligen en mattare målarfärg på väggarna, och bättre ljussättning. Men tyvärr är den lite... klyschig? Har vi inte sett det här med dissonant julfirande och dysfunktionella familjekonstellationer en gång för mycket redan? Också motiven med smått och stort, och den tysta systern känns lite trist. Mitt i all inspiration känns det liksom lite oinspirerat även om utförandet är ganska flawless. Dessutom barnplågeri av den unga Bornebusch som bryter fjärde väggen på ett olustigt sätt.