Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Moment 22


Denna film är baserad på Joseph Hellers svarta komedi om en liten grupp stridspiloter vid Medelhavet 1944. Här finns vinnare och förlorare, opportunister och överlevare. Ensamma och tillsammans är de nervösa, rädda, ofta hädiska och ibland patetiska. Nästan alla är de lite galna. "Catch 22" är en anti-krigssatir av episka proportioner.


Originaltitel Catch-22
Regissör Mike Nichols
Manus Buck Henry
Genre Komedi, Krig, 70-tal
Skådespelare Martin Sheen, Jon Voight, Orson Welles, Martin Balsam, Anthony Perkins, Alan Arkin, Richard Benjamin, Art Garfunkel, Bob Balaban, Charles Grodin, Austin Pendleton, Jack Gilford, Buck Henry, Paula Prentiss
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1270
Filmnummer 5973

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


sawa
2014-01-24
OK film, men inget alls jämfört med boken.
Dutch
2013-07-31
Har några bra scener men är inte särskilt rolig överlag.
RichardEk
2013-07-10
Ett vansinnigt men ambitiöst försök att göra film av Hellers banbrytande roman 'Catch 22'. Hellers roman kännetecknas av både mörker och en hejdlös drift med krig och byråkratiska system - en postmodern Kafka skulle man kunna säga. I filmen lyckas man bättre förmedla svärtan - genom ett effektivt användande av det visuella mediumet än humorn - som är ordrik snarare än bildrik. Jag minns ännu hur jag skrattade när jag läste boken för säkert över 20 år sedan, och även om jag skrattar också åt filmen är det inte på samma nivå. I övrigt är det en snyggt gjord film där regissören verkligen utnyttjat bredfilmformatet och det är alltid kul att återse unga varianter på blivande storskådespelare som Martin Sheen och Jon Voight tillsammans bland andra framstående aktörer som Alan Arkin och Martin Balsam.
AlbinWesley
2013-05-17
Det bjuds på en fantastisk skådespelarensamble med en Alan Arkin som skiner i huvudrollen. Bitvis gapskrattrolig satir och bitvis rörande allvar. Det behövs säkerligen en omtitt för att jag ska uppskatta den till fullo, men den imponerade starkt även första gången.
JohanEriksson
2013-05-16
Välspelad och välgjord film! Dock blir det något tunt i förhållande till boken, men ändå klart sevärd!
HerrFågelsaft
2013-03-27
Härligt absurd komedi om byråkrati och psykologi under kriget. Jag gillar det dammiga och skramliga ljudlandskapet, men tycker att manuset gärna kunde vara modigare och utveckla dialogerna mer åt det absurda hållet. Arkin gör i alla fall en mycket bra roll. Får mig att vilja läsa boken.
HansMoleman
2011-11-19
Boken är bland den roligaste och knäppaste jag läst, och filmen når som den oftast inte gör upp i samma klass, men ändå klart godkänt.
amam
2011-09-22
Krigskomedier brukar inte direkt vara min grej, men den här funkade ganska bra. Den var som bäst när absurditeten inte var så extrem utan var bara litegrann uttalad.
PierreLunaire
2011-08-13
Välgjord antikrigsfilm som ändå inte griper helt. Värd att se.
Fredzon_M
2010-10-01
Boken är fantastisk. En av mina absoluta favoritböcker. Filmen gör det helt okej, men mycket av bokens magi är borta. Filmen, även om den är kompetent och riktigt snygg emellanåt känns enbart överflödig. För fans av boken är filmen överflödig, och man kan fråga sig om de som inte läst boken riktigt kan greppa filmen. Emellanåt är filmen dock riktigt bra, speciellt första timmen. Även kul att se många kända ansikten i unga dar.
Visa äldre kommentarer »