Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Mondovino


Dokumentär om vinindustrin. Nessiter åker runt hos världens vinproducenter och diskuterar "vinglobalisering".


Originaltitel Mondovino
Regissör Jonathan Nossiter
Manus Jonathan Nossiter
Genre 2000-tal, Dokumentär
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 59

Recensioner

Skapad 2019-09-27 av valsinger
Vin är tydligen det nya på vita duken. Oscarvinnaren ”Sideways” (bästa manus efter förlaga) har nog fått en och annan att börja intressera sig för vinprovning och nu kommer dokumentären ”Mo...   Läs mer »

Kommentarer

sunvalley
2013-08-25
Det är nästan övertydligt vilken sida Jonathan Nossiter står på. Nossiter hade tjänat på att inte vinkla dokumentären till den grad att han, när en av personerna från den kapitalistiska/fascistoida vinindustrin försöker förklara sin ståndpunkt, i stället zoomar in på en av arbetarna i bakgrunden. (Givetvis underbetald och exploaterad.) Jag tror inte att Rolland och Parker så jovialiskt hade låtit sig bli intervjuade av Nossiter om de hade vetat i vilket syfte han gjorde dokumentären. Annars väldigt intressant och kul att få ansikten på de kända namn som man stöter på i olika mat- och vinmagasin.
SoulSurvivor
2009-08-10
Jag blir glad av att se med vilken självklarhet man talar om kommunism på den franska landsbygden. Jag blir glad av filmen i sin helhet. Men ska jag var ärlig blir jag glad av allt som handlar om fransk eller medelhavslandsbygd, vinodling, matkultur och så vidare. Jag tittar till och med på Solens mat. Så det är nog ingen värdemätare. Det bästa var vinodlare senior och Asterix-referensen.
matti_jaaaro
2007-12-25
Intressant ämne men alldeles för lång film, utan någon röd tråd och med för mycket skakig handkamera. Slarvig tycker jag faktiskt var en ganska träffande beskrivning.
AudreyHorne
2007-08-10
den är ju så omfångsrik och diskuterande. gillar framförallt att den hoppar fram och tillbaka mellan de olika vinmogulerna så nya trådar tas upp och diskuteras, höjer intresset. har hört att han hade över 100 timmar råmaterial att klippa ned så att den enligt tinytears känns slarvig är kanske inte så konstigt . nåja, jag gillade den! slutet var härligt också!
tinytears
2007-04-07
roligast är far och dotter i frankrike som pratar om varandra som vin, helt klart tankvärd dokumentär men känns lite slarvigt gjord....
AnnaSa
2006-12-14
Kom igen, det är alltid roligt att förolämpa amerikaner och påminna dem om att de inte har någon "kultur". Scenen där de amerikanska vinodlarna har inrett en verandaplats i italiensk stil med utgångspunkt från "gudfadern" är jättekul!
goeran
2006-09-23
Vinklad och onyanserad.
Jabba
2006-01-12
tendensiös och slarvigt gjord
Orvar_Svt
2005-08-13
"Manipulativ och ensidig"