3.4
3.4
Monsieur Ibrahim och Koranens blommor
I 60-talets Paris lever den unga juden Momo, och den betydligt äldre muslimen Ibrahim. Momo bor hos fosterföräldrar och handlar sina dagligvaror i Ibrahims affär. När Momos far pappa dör blir Ibrahim den enda vuxna människan i Momos liv. De ger sig ut på en resa som skall komma att förändra deras liv...

Originaltitel | Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran |
Regissör | François Dupeyron |
Manus | François Dupeyron |
Genre | Drama, 2000-tal |
Skådespelare | Omar Sharif, Pierre Boulanger, Gilbert Melki, Isabelle Renauld, Lola Naymark, Anne Suarez, Mata Gabin, Céline Samie, Isabelle Adjani, Guillaume Gallienne, Guillaume Rannou, Manuel Le Lièvre, Daniel Znyk, Françoise Armelle |
Filmnummer | 19180 |
Ett mycket fridsamt Franskt drama som utspelas tidigt 60-tal på en invandrartät bakgata i Paris. Allt är mycket odramatiskt. Handlingen koncentreras kring en judisk tonårskille och en turkisk äldre närbutiksägare samt en skock onaturligt fräscha gatuhoror. Allt till schyst musik och snyggt foto
Mysig film 3-
Stark trea. Mysig film men lite rumphugget slut dessvärre. Bra skådespel, snyggt foto och bra musik.
Mysig och fin film i sin lågmäldhet
Omar Sharif!
Äckligt att det framställs som gulligt när en pojkvasker går till prostituerade.
Lite skum film med skumt budskap som jag inte förstod. Skumt att se den dubbad till tyska också.
Jag retade mig på att ALLA prostituerade var så onaturligt fräscha, vackra och godhjärtade på ett klychigt sätt, men vänskapen mellan Momo och Ibrahim kändes äkta och rörande.
den slutar lite luffigt. men den var väldigt mysig. :)
Oförargerlig fransk feelgood om judisk pojke som går på bordell