Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Monsters, Inc.


I staden Monstropolis bor monster i alla storlekar, kulörer och med alla utseenden. Deras främsta energikälla är mänskliga skrik som förädlas i fabriken Monsters, Inc. Där arbetar en grupp med de bästa och mest skräckinjagande monstren vars huvuduppgift är att nattetid göra entré i den mänskliga världen för att skrämma barn och samla på deras skrik.


Originaltitel Monsters, Inc.
Alternativ titel Monsters, Incorporated
Regissör David Silverman, Lee Unkrich, Pete Docter
Manus Daniel Gerson, Andrew Stanton
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare John Goodman (röst), Billy Crystal (röst), Mary Gibbs (röst), Steve Buscemi (röst), James Coburn (röst), Jennifer Tilly (röst), Frank Oz (röst), Bob Peterson (röst), John Ratzenberger (röst), Daniel Gerson (röst), Steve Susskind (röst), Bonnie Hunt (röst), Jeff Pidgeon (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 20309
Filmnummer 4013

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Arson
I staden Monsterpolis finns företaget Monsters Inc, där man som uppgift har att skrämma barn för att få deras skrik, som används som energi i staden. Den interna skrämmarligan toppas av en stor...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2022-09-05
En väldigt aktuell film ändå måste man säga, att Monstropolis har energikris och vill öka produktionen av barnskrik för att klara vintern kan man ändå sympatisera med. Men nånstans hoppas man ändå inte att Ebba Busch ser den här filmen och får några obehagliga idéer. Jag hade goda minnen av den här från 2007 när jag såg den senast och jag är glad att de minnena håller alldeles utmärkt. Sully och Mike är ett härligt radarpar och animationen är otroligt snygg med mycket bakgrundsdetaljer att gotta sig i. Boo är en färgglad kontrast och det skapas mycket skoj i interaktionen med alla monster i fabriken. Ovanpå det har vi Steve Buscemi som slemmig ödla, jo jag tackar. 3an är ganska stark ändå, tror den här kan vara topp 3 Pixar när röken lagt sig.
päronanton
2019-07-06
Den är bra!!!
Rai
2018-04-20
Inget märkvärdig, funkar att se en gång!
Ful_fisk
2018-02-19
Charmig och varm film som absolut håller bra. Filmens sänke är väl mest att filmens humor nästan uteslutande är av karaktären att huvudkaraktärerna försöker dölja någonting för att upptäckas, vilket blir lite tröttsamt efter ett tag (nästan direkt, faktiskt). Sedan är ju skurkarna ganska lövtunna också i karaktärsdjup. Men värmen räcker långt och helheten fungerar tillsammans med animationen och en rätt fyndig dialog, även ifall jag föredrar många andra Pixar-filmer framför denna.
Biberkolben
2017-11-27
Bra att skrämma barn.

2017-06-23
4/5. Riktig bra og intelligent film. Meget bra animasjon.

2016-06-14
Stundtals väldigt charmig, särskilt i inledningsfasen när världen introduceras. Bra men ingen av Pixars bästa enligt mig
vonadel
2016-05-07
Ok, då var det dags att se denna i 3D. Såg den några ggr när den kom då barnen gillade den ganska mycket. Ja, jag också för den delen. Vad ska man säga, kul att se den i 3D även om man märker att den inte är gjord för 3D sas. Filmens innehåll har ju ändå samma värde, och tycker det är bra. Charmig historia med flera charmiga karaktärer. 7/10
Gordyal
2015-11-21
Inledningsvis rolig då man får bekanta sig med karaktärerna och världen de lever i. När sedan storyn kommer igång (alltså när ungjäveln dyker upp) så blir det tämligen ointressant och äckligt sockersött. Som tur är blir det rätt så bra fart på slutet. På det hela taget en lysande idé som inte förvaltas särskilt bra. (6+/15)
Suckram99
2015-03-29
Som sagt, den här är helt fantastiskt medans university är en stor flopp. Robert Gustafsson äger filmen med sin röst som mike.
Visa äldre kommentarer »