Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Dagarnas skum


Colin är ung, rik och vacker. Han lever med sin kock Nicolas som tillagar de mest fantastiska rätter åt honom och livet leker. På en societetsbjudning träffar Colin den spännande Chloe och blir förälskad. De gifter sig, men när lyckan är som störst slår ett näckrosfrö rot i Chloes ena lunga och hon blir allvarligt sjuk...

Baserad på romanen L'Écume des jours av Boris Vian från år 1947.


Originaltitel L'écume des jours
Alternativ titel Mood Indigo
Regissör Michel Gondry
Manus Luc Bossi
Genre Drama, Komedi, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Romain Duris, Audrey Tautou, Gad Elmaleh, Omar Sy, Aïssa Maïga, Charlotte Le Bon, Sacha Bourdo, Philippe Torreton, Vincent Rottiers, Laurent Lafitte, Natacha Régnier, Zinedine Soualem, Alain Chabat, Marina Rozenman, Mathieu Paulus
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 440
Filmnummer 102500

Recensioner

Skapad 2019-11-23 av FastandFurry
Ungkarlen Colin (Romain Duris) lever ett välmående och arbetsbefriat liv tillsammans med sin personliga kock Nicolas (Omar Sy). På en fest träffar han Chloe (Audrey Tautou) som han direkt fattar t...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av vakentimmar
Det romantiska i livet ter sig ofta en aning surrealistiskt, som en skyddad bubbla där allting är möjligt - men också ofta flyktigt. Kärleken som intar både ens tankar och känslor utan att back...   Läs mer »

Kommentarer


erosagape
2018-11-29
Tautou är inte precis någon favorit men duger i filmen som började skruvat, ändrade sig och blev fantastisk, med en i mitt tycke alltför obehaglig eftersmak.
Rift
2018-11-23
På alla vis irriterande hysterisk från början till slut. Dumt att sälja in huvudpersonen som "ung, rik och vacker" när vem som helst genast ser att han är medelålders och ful. Genom större delen av filmen har han ett fånigt flin. Överhuvud taget visar han bara upp två uttryck: fånigt flin eller enfaldigt gapande. Uruselt skådespeleri.
Ima_Tree
2018-11-23
Tycker Gondry går lite för mycket all in med extra plusplusmeny. Det var länge sedan jag läste boken nu, men jag vill minnas att intrycket av den var mer återhållet än så här. När det är knas i nästan varje bildruta så blir det till slut substanslöst och ångestframkallande. Och för mycket "känslor" också. Kände lite liknande med Where The Wild Things Are. Som att äta en tårta som bara består av grädde.
fridenpaden
2016-05-22
Dito. Man vet vad man får med Gondry, dvs Gondry overload - men positivt om man gillar Gondry. Jag kunde i varje fall inte slita blicken från skärmen. Önskade att det inte var 20 år sedan jag läste Dagarnas skum. Hade varit kul att jämföra men nu har minnena av boken vittrat bort för länge sedan.
nodon
2016-05-14
Vacker
ASSFACE
2016-05-14
Mysig och fin!
okidoki
2016-05-13
Härlig musik och roliga uppfinningar. Efter en halvtimme blir det bara för mycket.
halchr
2016-05-07
Betyget drogs ned av de konstanta specialeffekterna som tog bort fokus från handlingen.
voyageur
2016-02-05
Over the top overload rakt från början i vad som kunnat vara intressanta och fina surrealistiska inslag som Michel tidigare varit rätt bra på, men i denna film känns de framkrystade och onödiga, det är för mycket av allt, för gulligt, för "knasigt" och för tafatt romantiskt,, mot slutet blir det jämnare och surrealismen känns relevantare men storyn är alltjämt tunn.
Roswall
2015-10-17
En fantastisk film som tappade femman på sista halvtimmen, nu såg jag orginalverisionen som klockar in på 130 min, så kanske hade den som är inlagad här behållit femman. Väldigt fin och sprudlande iallafall. Inte allt för ofta surrealism upplevs så pass behagligt.
Visa äldre kommentarer »