Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Moonraker


En rymdfärja monterad på en Boeing 747 blir stulen under mystiska omständigheter. Agent 007 skickas ut för att besöka tillverkaren, miljardären Hugo Drax, och be om ursäkt. Under besöket görs flera försökt att mörda Bond. Drax misstänks för att själv stå bakom stölden av färjan. Tillsammans med rymdforskaren och CIA-agenten Holly Goodhead upptäcker Bond att Drax planerar att utplåna mänskligheten. Till sin hjälp har en mycket speciell man vid namn Jaws.


Originaltitel Moonraker
Regissör Lewis Gilbert
Manus Christopher Wood
Genre Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 70-tal
Skådespelare Roger Moore, Lois Chiles, Michael Lonsdale, Geoffrey Keen, Bernard Lee, Corinne Clery, Richard Kiel, Lois Maxwell, Desmond Llewelyn, Toshirô Suga, Emily Bolto, Blanche Ravalec
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7461
Filmnummer 361

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av Tobias1984
En rymdfärja monterad på en Boeing 747 blir kapad under färden och man lyckas inte att hitta den försvunna rymdfärjan. James Bond får uppdraget att åka till tillverkaren av den så kallade \"Mo...   Läs mer »

Kommentarer


sodomiten
2022-05-20
Perfekt film att slötitta på. Jaws är en klassisk filmskurk och Drax är ju också cool. Kul att man redan på den tiden förstod värdet i produktplacering. Jag tar en 7up!
Afflicter
2021-11-21
Antagligen den galnaste Bond-filmen någonsin. Det hänger på en skör tråd, men allting kollapsar iom. laserstriden i rymden. Bara att skriva det där får en att inse hur långt från verkligheten Bond har glidit. Det finns dock en hel del ljuspunkter. Bondlåten är riktigt bra och titelsekvensen är en mera slipad version av den man såg i föregående film. Bond utför också ovanligt mycket detektivarbete här, vilket är lite ironiskt med tanke på filmens högtflygande koncept. Venedig är en passlig inspelningsplats för en Bondfilm, vilket också bevisas i Casino Royale, men här gör man nästan narr av staden med löjliga gondoljakter och förstörande av den astronomiska urtavlan.
schramm
2020-11-24
laser i rymden. ett manus som saknar all form av vett och ett massa pökande. troligtvis den dummaste bond-rullen någonsin. älskar den därför!
karlmats
2020-03-12
Jag skulle ändå säga att det här är ett steg upp från Moores tidigare Bond-filmer. Det som drar ner är i vanlig ordning den kroniska gubbsjukan som han lider av, men det kan också vändas till nåt parodiskt och stundtals lyckas jag ändå skratta åt hur absurt allt är. Samtidigt har vi snygga scener runt om i världen, fighten på museet är härlig och Jaws är lite mer underhållande här än i förra filmen. Kanske beror det på att allt är lite mindre seriöst här, det är som att Lewis Gilbert visste om att det här skulle bli hans sista Bond-film och bara tänker yolo om hela skiten. Bondserien är ju rätt fånig i sig, att bejaka det borde inte kunna få så mycket kritik som Moonraker har fått men mänskligheten är ju inte speciellt rationell heller. Jag gillar dessutom baddingen, Michael Lonsdale både låter och liknar Tyrion Lannister vilket jag tycker är orimligt roligt. Hans plan är definitivt värdig en Bondfilm och när de tar hela skiten upp till rymden sista halvtimmen så släpps alla spärrar och absurditeten når nya höjder. Att rida på Star Wars-vågen var ett lyckat drag och Moore förtjänar här sin första 3a efter viss tvekan.
PSH-BOZO
2020-03-12
Helt klart bättre än sitt rykte. Spänningen finns där och storyn är intressant. Huvudskurken Drax är bra och det är kul att återigen få sidoskurken Jaws med i handlingarna. Visst finns det partier som är minst sagt fjantiga och filmen råder utan tvekan av lite Star Wars influenser. Men filmen är aldrig tråkig vilket är ett stort plus. Enligt mig så är det definitivt inte den sämsta bondrullen som många andra verkar tycka.
PSH-BOZO
2020-03-12
Helt klart bättre än sitt rykte. Spänningen finns där och storyn är intressant. Huvudskurken Drax är bra och det är kul att återigen få sidoskurken Jaws med i handlingarna. Visst finns det partier som är minst sagt fjantiga och filmen råder utan tvekan av lite Star Wars influenser. Men filmen är aldrig tråkig vilket är ett stort plus. Enligt mig så är det definitivt inte den sämsta bondrullen som många andra verkar tycka.
päronanton
2019-09-30
Älskar James Bond!
Nalleman
2017-12-06
På gränsen till en trea men når inte riktigt dit.
Zebulonm
2017-09-13
Riktigt bra. Jaws är med. Både som fiende och vän.
Jamesa
2017-01-08
Funkar att se iegnom om man vill slå ihjäl tid. Handlingen känns väldigt långsökt, onyanserad och poänglös. Poäng ändå för rymdstationen.
Visa äldre kommentarer »