Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Mordängeln


Efter en middagbjudning har inte gästerna någon möjlighet att lämna rummet. De fasader de byggt upp gentemot varandra kollapsar totalt när de blir tvingade att leva som djur.


Originaltitel El ángel exterminador
Alternativ titel The Exterminating Angel
Regissör Luis Buñuel
Manus Luis Alcoriza, Luis Buñuel
Genre Mysterium, Fantasy, Drama, 60-tal
Skådespelare Silvia Pinal, Enrique Rambal, Claudio Brook, José Baviera, Augusto Benedico, Antonio Bravo, Jacqueline Andere, César del Campo, Rosa Elena Durgel, Lucy Gallardo, Enrique García Álvarez, Ofelia Guilmáin, Nadia Haro Oliva, Tito Junco, Xavier Loyá
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 529
Filmnummer 9616

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Sheepy
2022-11-13
En liten besvikelse vilket är synd med tanke på att premissen är lysande. Det börjar lovande med allehanda absurditeter, men efter halva speltiden förstår man konceptet och filmen börjar trampa vatten. Visst finns det intressanta teorier om varför de inte kan lämna (och jag har själv en egen idé), men helhetsintrycket är trist nog inte tillräckligt spännande.
andmoreagain
2016-06-28
En besvikelse från Bunuel men hans "gamla" filmer brukar vara ganska tråkiga, gillar hans senare filmer betydligt mer. Ett gäng överklassmänniskor får för sig att vara instängda i ett rum trots avsaknaden av synliga hinder. Förvecklingar uppstår och det blir...ja, jätteintressant att följa...verkligen...
Roswall
2016-02-15
helt ok och håller intresset uppe, men når inga högre höjder.
Barneyk
2016-01-29
Tycker det börjar ganska intressant, bra och kul men blir tjatigt, tråkigt och ointressant i längden.
Fredzon_M
2015-03-04
Kändes dammig jämfört med den mer än tre decennier äldre Guldåldern.
#54
2015-02-16
Elegant surrealism.
emilstjernholm
2013-05-09
Blev faktiskt inte medryckt av den här filmen. Det kändes lite för odynamiskt, huvudkaraktärerna är lite för svartvita i sina känsloyttringar. Visst har den sina stunder av surrealistisk briljans men de är för få för att motsvara förväntningarna.
Engravadlax
2012-08-01
Meh.
foppa99
2012-06-21
låååååångt ifrån den bästa Buñuel för mig
Lillaprinsen
2011-10-31
Jo då, Buñuel har gjort många fantastiska filmer. Men det dröjde ändå tills 13:e filmen innan det sa klick på riktigt - och då har man ju de flesta erkända stordåden redan avbockade. "Mordängeln" är hursomhelst tveklöst i en klass för sig när det kommer till spanjoren, och det är konstigt att den sticker ut så pass när nästan alla de andra filmerna ligger och skaver runt 3,5/5 på min betygskala.
Visa äldre kommentarer »