Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Mördaren utan ansikte


Inspektör Wens är på spåret efter en seriemördare som mördat fyra personer på gatan inom loppet av fyra månader. Wens får tips om att mördaren bor på ett pensionat. Han tar själv in på pensionatet för att försöka hitta mördaren, men det visar sig finnas fler misstänkta personer som bor där.


Originaltitel L'Assassin habite au 21
Alternativ titel The Murderer Lives at Number 21
Regissör Henri-Georges Clouzot
Manus Stanislas-André Steeman, Henri-Georges Clouzot
Genre 40-tal, Komedi, Thriller
Skådespelare Pierre Fresnay, Suzy Delair, Jean Tissier, Pierre Larquey, Noël Roquevert, René Génin, Jean Despeaux, Marc Natol, Huguette Vivier, Odette Talazac, Maximilienne, Sylvette Saugé, André Gabriello, Raymond Bussières
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 36

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

jingoo
2014-10-18
Småputtrig och mer av en deckarkomedi än en thriller. Suzy Delair är härligt kaxig som kriminalarens flickvän och sidekick Mila Malou.
ilBrutto
2014-05-18
Väldigt pratig och inte alls i klass med Clouzots senare storverk
goeran
2013-05-25
Henri-Georges Clouzots L'Assassin habite au 21 (The Murderer Lives at 21) är en charmerande och intelligent kriminalkomedi. Samspelet mellan Pierre Fresnay och Suzy Delair i huvudrollerna ger associationer till filmerna om gäckande skuggan men storyn är samtidigt en genial och innovativ pusseldeckare. Filmen finns nu utgiven på bluray av brittiska Masters of Cinema.
TobiasRydén
2011-07-26
Otroligt att denna Clouzot-pärla bara har 1 betyg. Det är en charmig, spännande och väldigt underhållande deckarkomedi. Se den!